20 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 29 bin 119 taleple yılın rekorunu kırdı!

Emlak Konut GYO 29 bin 119 taleple yılın rekorunu kırdı!

Halka arz işleminde 2 Aralık 2010 tarihindeki finale yaklaşan Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde, yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşarak talep re



 Halka arz işleminde 2 Aralık 2010 tarihindeki finale yaklaşan Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde, yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşarak talep rekoru kırdı. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan gelen rekor talebin yanı sıra, bu sene yapılan tüm halka arz işlemlerinin çok üzerinde yurtdışı satışı yapılarak, yılın en büyük halka arz işlemine imza atan Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini TSKB ve Unicredit Global eş liderliğinde gerçekleştiriyor.

Gayrimenkul sektöründe özellikle son 8 yılda gösterdiği yüksek performans, hayata geçirdiği vizyoner projeler ve karlı işbirlikleriyle lider konumunu pekiştiren Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en başarılı halka arz işlemlerinden birini gerçekleştiriyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini halka arz etmekte olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaştı.  Yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gördü.  29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan talep gelmesi, Emlak Konut GYO’ya yılın rekorunu kırdırdı. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO’da %70 olan yurtdışı tahsisat oranı %75’e yükseltildi. İki buçuk hafta boyunca devam eden Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandı. Yurtdışı satışta bölge dağılımı; İngiltere’de %28, Avrupa’da %26 Amerika’da %24 ve Ortadoğu’da %22 olarak gerçekleşti.  Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerindeki bu rekor başarısıyla son 2 yılın en büyük halka arz işlemini TSKB ve UniCredit Bank AG global eşliderliğinde gerçekleştirmiş oluyor. Ayrıca, bu talep yoğunluğu, Emlak Konut GYO’nun halka arzını, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birisi yapıyor.  Dünya piyasalarını etkileyen İrlanda krizine rağmen, İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde çok başarılı roadshowlar düzenleyen Emlak Konut GYO’nun halka arz süreci, krizden etkilenmeyerek, hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımcılardan global ölçekte büyük ilgi gördü.


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ön ve kesin talep toplama dönemlerindeki yoğun ilginin, yatırımcılara verdikleri kurumsal güvenin doğal bir sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Emlak Konut’un güçlü mali yapısı ve iş geliştirme faaliyetlerindeki vizyoner başarılarının kaçınılmaz sonucu olan bu başarılı halka arz sürecinin, gurur veren sonuçlarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Hem ön talep, hem de kesin talep toplama döneminde, bize yoğun ilgi gösteren yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yatırımcılarımızla karşılıklı güvene dayalı olarak yakaladığımız bu sinerji,  bugüne kadar yaptığımız ve sektörümüze yön ve hız veren başarılı projelerimize yenilerini ekleme şevki sağlayacak. 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB’den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle, Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz.”
Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı ve  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada, Emlak Konut GYO’nun çok başarılı halka arz sürecinin, kendileri kadar Türk ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
“Emlak Konut GYO, 2003 yılı başındaki değerini bugüne kadar üç kat artırdı, bu muazzam halka arz başarısıyla daha da artıracak.  Emlak Konut GYO’nun halka arzı sadece bizim değil, Türkiye’nin de gururu oldu. 2 Aralık’ta İMKB’de ilk adımını atacağımız yeni dönem, borsaya da derinlik kazandıracak.  Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1.052 milyon TL artacak ve bununla birlikte İstanbul,  Ankara,  İzmir  ve Bursa  başta olmak üzere Türkiye’nin tüm şehirlerinde modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yeni yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz.”
Yatırımcılar talep döneminde kazanmaya başladı
Emlak Konut GYO, 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB’de işlem görmeye başlayacak. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini halka arz eden Emlak Konut GYO, halka arzında birim fiyat  1.70 TL olarak belirledi. Hisselerin yüzde 25’si Yurtiçi Bireysel ve Kurumsal, yüzde 75’i ise Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara satıldı. Emlak Konut, ön ve kesin talep toplama sürecinde yatırımcılarına iskontolu peşin ödeme teşvikleri sundu. Ön ve kesin talep sürecinde talepte bulunan yatırımcılar, yüzde 2.5 – 5.0 oranlarında peşin ödeme teşvikinden faydalandılar. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcılardan, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde olan yatırımcılar, Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinden yüzde 5 indirim kazandılar.
Başarılı projeler dikkat çekiyor
Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek karlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL’lik portföy,  4.8 milyar TL’lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecindeki en büyük avantajlarını oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün belirleyici markalarından biri haline gelen Emlak Konut GYO’nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde. 50 yılı aşkın tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, ana hissedarı TOKİ’yle olan verimli işbirliği,  Emlak Konut GYO’nun yatırımcıya güven veren unsurlarının başında geliyor.
Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar çok sayıda bağımsız ünite üreten Emlak Konut,  2003’ten bu yana 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı.  Gayrimenkul portföyünde, 20 adet devam eden proje, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsa, 4.5 milyon metrekare henüz ihalendirilmemiş arsa stoğu yer alıyor. My World, Uphill Court,  Avrupa Tem Konutları, Soyak  Mavişehir ve Kent Plus gibi tamamladığı referans projeleriyle de öne çıkıyor. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy değeri içinde yüzde 67’lik bölümü oluştururken, bu yüzde 67’lik bölümün yüzde 56’sı ise halihazırda ihale edildi.”

Basında yer alan diğer haberler:

Yılın en büyük halka arz işleminde ön ve kesin talep rekoru kırıldı
Halka arz işleminde 2 Aralık 2010 tarihindeki finale yaklaşan Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde, talep rekoru kırdı. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan gelen rekor talebin yanı sıra, bu sene yapılan tüm halka arz işlemlerinin çok üzerinde yurtdışı satışı yapılarak, yılın en büyük halka arz işlemine imza atan Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini TSKB ve Unicredit Global eş liderliğinde gerçekleştiriyor.
Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini halka arz etmekte olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerini gerçekleştirmişti. Kurum, yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gördü. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan talep gelmesi, Emlak Konut GYO’ya yılın rekorunu kırdırdı. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO’da yüzde 70 olan yurtdışı tahsisat oranı yüzde 75’e yükseltildi. İki buçuk hafta boyunca devam eden Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandı.

Yurtdışı satışta bölge dağılımı yüzde
İngiltere yüzde 28,
Avrupa 26
Amerika 24
Ortadoğu 22
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ön ve kesin talep toplama dönemlerindeki gördükleri ilginin yatırımcılara verdikleri kurumsal güvenin doğal bir sonucu olduğunu belirterek, “Güçlü mali yapısı ve iş geliştirme faaliyetlerindeki vizyoner başarılarının kaçınılmaz sonucu olarak halka arz sürecinin sonuçlarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB’den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle, Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz.”
Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada, Emlak Konut GYO’nun çok başarılı halka arz sürecinin, kendileri kadar Türk ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Emlak Konut GYO 2003 yılı başındaki değerini bugüne kadar üç kat artırdı. Halka arz sonrası kasasındaki para portföyü 1.052 milyon TL artacak. Bununla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin tüm şehirlerinde modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yeni yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz” diye konuştu.


‘Devlet terbiyesi’ni bozmadı, Emlak Konut GYO’yla 1 milyar lira topladı

Hisselerinin yüzde 25’ini halka açan Emlak Konut GYO, 1 milyar liralık satışla yurtiçinde tahsisatın 4.1, yurtdışında 1.5 ve toplamda 2.2 kat talep gördü.

Yurtiçi yatırımcıdan 29 bin 119 talep alan Emlak Konut GYO, yılın en büyük halka arz işlemine imza atarken, Cumhuriyet tarihinin de en büyük 5 halka arz işleminden birini gerçekleştirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Biz devlet terbiyesini bozmadık. Malımızı olduğundan daha cilalı göstermedik. Bu halka arz Türk borsasına çok ciddi derinlik kazandıracak. İlk alanların çok kârlı olacaklarını görecekler” dedi.

Portföy 1.052 milyon lira artacak

Emlak Konut GYO’nun halka arz sonuçlarını açıklayan Emlak Konut Yönetim Kurulu ve TOKİ Başkanı Bayraktar, halka arzın Türk ekonomisi için de büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1.052 milyon lira artacak. Halka arz Cumhuriyet tarihinin en büyük beş halka arz işleminden biri oldu. Arzın yüzde 75’i yabancı yatırımcılara gitti. Bundan sonra yabancı ortaklıklarımız artacak. Diğer dünya ülkelerinde beraber kulvarlar bulacağız.”

İngiltere’den yüzde 28 talep

Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi: “Ön ve kesin talep toplama sürecinde son iki yılın en büyük halka arz işlemi gerçekleştirildi. Bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO’da yüzde 70 olan oran yüzde 75’e yükseltildi. Hisseler, alırken bile 1’e 2 kazandıran bir yatırım oldu. Yurtdışı dağılımı ise İngiltere’de yüzde 28, Avrupa’da yüzde 26, ABD’de yüzde 24 ve Ortadoğu’da yüzde 22 olarak gerçekleşti.”

Görüşülen yatırımcıların yüzde 92’si hisse aldı

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, üç kıtada 120 yatırımcıyla görüştüklerini kaydederek, “Gidip konuştuklarımızın yüzde 92’si yatırım yaptı. Avrupa’da bu oran yüzde 96 oldu. 2 Aralık’ta İMKB’den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz” dedi.

Hisseler yüzde 50’ye kadar halka açılabilir

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kanunla daha sonraki halka arzları da yapacaklarını bildirerek, yasalar elverdiği ölçüde Emlak Konut GYO’yu destekle-yeceklerini açıkladı. Halka arzda yüzde 50’ye kadar açılım hakları bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, arz edilecek kalan hisseler için “2-3 yıl içinde düşünülebilecek bir şey. İlk altı ay zaten yapamayız. Altı aydan sonra bakılacak” dedi.
Hürriyet


Emlak GYO’ya 2.2 kat talep geldi, kasasına 1 milyar girdi

Emlak GYO, son yılların en büyük halka arzına imza attı. Halka arz ettiği 625 milyon lot hisseye 1.3 milyon lot talep gelen Emlak GYO, kasasına 1 milyar lira koyacak. Gelen para kentsel dönüşüm projelerine akacak 

Küresel kriz sonrasında yapılan en büyük halka arzlardan biri olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) yüzde 25 hissesinin halka arzına 2 kat teklif geldi.     2 Aralık’ta borsada ‘gong’ çalarak işlem görmeye başlayacak olan 625 milyon lot Emlak GYO     hissesi talep rekoru kırdı. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan 1 milyar 375 milyon 970 bin 308 lot talep gelen Emlak GYO, bu rakamlarla Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini TSKB ve Unicredit Global eş liderliğinde gerçekleştirdi.

HALKA ARZ FİYATI 1.70 LİRA

Emlak GYO, halka arzında birim fiyat 1.70 TL olarak belirledi. Hisselerin yüzde 25’si yurt içi bireysel ve kurumsal, yüzde 75’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara satıldı. Yatırımcılar, ön ve kesin talep sürecinde, yüzde 2.5-5 oranlarında peşin ödeme teşvikinden faydalandı. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcılardan, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde olan yatırımcılar, Emlak GYO’nun projelerinden yüzde 5 indirim kazandı. Bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurt dışı satış oranı yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak GYO’da yüzde 70 olan yurt dışı tahsisat yüzde 75’e yükseltildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Başkanı Erdoğan Bayraktar, halka arz sürecinin, Türk ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Bayraktar “Emlak GYO, 2003 başındaki değerini üç kat artırdı. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1.052 milyon TL artacak ve İstanbul,  Ankara  ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’de modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz” dedi. • EKONOMİ SERVİSİ 

Yüzde 22’sini Körfez aldı

Yurtdışı satışta bölge dağılımı; İngiltere’de yüzde 28, Avrupa’da yüzde 26, ABD’de yüzde 24 ve Ortadoğu’da yüzde 22 oldu.

Gong 2 Aralık’ta Emlak GYO için çalacak 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum  “2 Aralık 2010 tarihinde İMKB’den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle, Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz” diye konuştu. Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek kârlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL’lik portföy,  4.8 milyar TL’lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecindeki en büyük     avantajlarını oluşturdu. Emlak GYO’nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde.
Star


Emlak Konut rekor kırdı

Yabancı yatırımcı kriz dinlemedi, Emlak Konut GYO hisselerine rekor ilgi geldi

İMKB’DE 2 Aralık 2010’da işlem görmeye başlayacak olan Emlak Konut GYO, 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde yatırımcılardan aldığı taleple rekor kırdı. Hisseleri 2.2 katı talep gören kuruma 29 bin 119 yurtiçi yatırımcı başvururken, İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerindeki roadshowlarda 92 yabancı yatırımcıdan talep toplandı.

Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini halka arz etmekte olan ve İMKB’de 2 Aralık 2010’da işlem görmeye başlayacak olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaştı.

Hisseleri yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gören Emlak Konut GYO, 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan gelen rekor talep ile son 2 yılın en büyük halka arz işlemini TSKB ve UniCredit Bank AG global eş liderliğinde gerçekleştirmiş oluyor. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO’da yüzde 70 olan yurtdışı tahsisat oranı yüzde 75’e yükseltildi. Emlak GYO halka arzının Cumhuriyet tarihinin 5’inci büyük halka arzı olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Biz 3 kıtada 120 yatırımcıya gittik ve 120 yatırımcının 92’si Emlak Konut’a yatırım yaptı. Avrupa’daki görüştüğümüz yatırımcıların yüzde 96’sı Emlak Konut’a yatırım yaptı. Bölge itibarıyla baktığınızda ise İngiltere’de yüzde 28, Avrupa’da yüzde 26, Amerika’da yüzde 24, Ortadoğu’da da yüzde 22 yabancı ortağımız var” diye konuştu.

‘Malımızı cilalı göstermedik’

Halka arzın borsaya çok ciddi bir derinlik kazandıracağını ifade eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise “Emlak Konut GYO’nun sermayesi, alacak portföyü ne ise o birebir gösterilmiştir, hatta değerinden daha az gösterilmiştir. Devlet terbiyesini bozmadık, malımızı pazarlayalım diye olduğundan daha cilalı göstermek istemedik. Ama bu kesin talepler geldikten sonra şunu söyleyebilirim hakikaten çok güzel, daha alırken bire ikiye yakın kazanılmış bir yatırım” değerlendirmesini yaptı. Bayraktar, şöyle devam etti: “İrlanda’da çok ciddi ekonomik krizin ve Avrupa’da bunun yansımalarının halen sürmesi ile son günlerdeki Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki sıcak gelişmelerin tüm halka arzlar üzerinde olumsuz etki yapacağı açıktır. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz önemli hususlardan bir tanesi arzımızın yüzde 75’ini yabancı yatırımcıya satma talebimizdi. Yabancı sermaye gelsin, hem ülkemizde hem yatırım yapan kurumların ülkelerinde beraber yeni kulvarlar, yatırımlar bulalım istedik.”

‘Yüzde 75 yabancı talebi tek başına rekora imza attı’

EMLAK Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, kalan yüzde 24’lük kısmın ne zaman halka arz edileceğine ilişkin olarak “6 aydan erken olamamakla ilgili yatırımcıya verilmiş bir vaat var. Kişisel tahminim 2-3 sene içinde düşünülecek bir şey” dedi. Unicredit Menkul Değerler A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Kaan Başaran ise Emlak GYO halka arzını Türkiye’de ilk 5 özelleştirme halka arzı olarak da tarif edebileceklerini belirtti. Başaran, “Yabancı yatırımcı ilgisine baktığımızda son sene yüzde 18’ler civarında kalan bir yabancı talebi görüyoruz halka arzlarda burada yüzde 75 söz konusu. Bu tek başına ciddi bir rekor. Hem zamanlamanın senenin sonunda olması, içinde bulunulan haftanın zorluğu, artı miktarın büyüklüğüne, yabancı talebine baktığımızda bu her açıdan bir rekor halka arz çalışması” dedi.

20 yakın ülkeden işbirliği teklifi var

Bayraktar, şu anda 20’ye yakın ülkenin devlet düzeyinde beraber iş yapma konusunda kendilerine teklifte bulunduğunu belirterek bu konudaki planlarını “Bizzat belki kendimiz yüklenici olarak gitme şeklinde değil bir organizatör olarak gitme şeklinde... Bu, sermaye katılım şeklinde tabi ki olacak” diyerek ifade etti.

Beylikdüzü’ndeki Rüya Konakları 2 ayda yüzde 20 değer kazandı

1995 yılında kurulan ve ağırlıklı olarak Beylikdüzü’nde Mensublar Sitesi, Yuvam Sitesi, Burçak Sitesi ve Pusula Konakları gibi 5 projede toplam bin 100’ün üzerinde konuta imza atan Pusula İnşaat’ın ilçedeki son projesi Rüya Konakları, iki ay içinde yüzde 20 prim sağladı.

Bölgede 1989 yılından beri proje geliştirdiklerini ve son projeleri olan Rüya Konakları’nı 20 Eylül’de 31 bin 500 liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışa çıkardıklarını belirten Pusula İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yılmaz, şu anda projedeki en küçük dairelerin 42-47 metrekare büyüklüğünde olup fiyatlarının 39 bin 500 ile 50 bin 500 lira aralığında olduğunu kaydetti. 700 dairelik projede iki ay içinde 250 dairenin satıldığını ifade eden Yılmaz, yüzde 60’ı tek odalı ve 1+1 dairelerden oluşan projede büyüklükleri 53-62-69 ve 74 metrekarelerde değişen 1+1’lerin 51 bin 500 ile 80 bin TL; 93-102 ve 115 metrekare 2+1’lerin 85 bin ile 136 bin 500 TL, 135 metrekare 3+1’lerin 154 bin 500 TL’den satıldığını söyledi. Projelerinin inşaatını belli bir noktaya getirmeden yenisine başlamadıklarını, Rüya Konakları’nın maketten satışını yaptıkları ilk proje olduğunu kaydeden Yılmaz, “Beylikdüzü’nde tamamladığımız 1100 konut referansımız. Burada 2-3 arsamız var, uzun vadede benzer projeler hayata geçirebiliriz” dedi.

Ağustos 2012’te tamamlanacak

Projeye gelen yoğun talebin yatırımcılar ve yeni evliler başta olmak üzere geniş bir kitleye hitap ettiğini belirten Yılmaz, “10 bin metrekare alan üzerine kurulu toplam 3 bloktan oluşan Rüya Konakları’nın yüzde 65’i yeşil alan olarak tasarlandı. Projede yarı olimpik yüzme havuzu, açık-kapalı otopark, sosyal tesisler, kafeterya, sauna, Türk hamamı, fitness, tenis kortu, oyun parkları, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alıyor” dedi.

Yılmaz, projede 7/24 kapalı devre kamera güvenlik sistemi ve güvenlik personeli, ısı ve ses yalıtım sistemi ve hızlı asansörler bulunduğunu sözlerine ekledi. Projede A ve B blokların 30 Ağustos 2012’de, C bloğun ise 30 Kasım 2012’de tamamlanacağını belirten Yılmaz, hafriyatı başlatılan projenin örnek dairelerinin de inşa edildiğini dile getirdi.

Firma bünyesinde 60 aya kadar vade yapılıyor

Pusula İnşaat, Rüya Konakları projesinde yüzde 30 nakit ödeme yapan müşterilere senetle 48 aydan 60 aya kadar vade farksız, ara ödemesiz 4-5 farklı ödeme planı uyguluyor. Senetlerin takibini ise Denizbank, Anadolubank ve Yapı Kredi yapıyor.
Vatan/NİHAL YUVACAN


Geri Dön