18 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO imzasıyla hayata geçirilecek olan Florya Evleri projesinde yer teslimi yapıldı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut Ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşinin yer teslimi, yüklenici firma Mustafa Ekşi İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne dün yapıldı.

Florya Evleri projesinin toplam arsa alanı 68 bin 36 metrekare, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin metrekare olarak belirlendi. Arazinin 46 bin metrekaresi ticaret ve konut alanı olarak, 7 bin metrekaresi özel eğitim tesisi alanı, 15 bin metrekaresi park şeklinde kullanılacak. 

Bakırköy Şevketiye arsasında hayata geçirilen projesinin ihalesi 30 Eylül'de Mustafa Ekşi İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ile imzalanmıştı. Sözleşmenin bedeli 315 milyon 800 bin TL oldu. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi başlıyor!

İhalesi İptal Edilmişti

Ticaret+konut alanı, özel eğitim tesisi alanı ve park alanından oluşan projede arsanın ihalesi geçen yıl gerçekleştirilmiş ve iptal edilmişti. İhaleye 7 firma katılmıştı. Katılan firmalar arasında Mustafa Ekşi İnşaat, Aydur İnşaat, Gürtaş Yapı, Maksem Yapı ve YP İnşaat bulunuyordu. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesinde 182 konut, 12 ticari ünite ve 60 adet villa bulunuyor. Projedeki konutlar 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. Projede yükseklik sınırı 3 ve 4 olarak belirlendi. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi başlıyor!

Arsa bilgisi:
1-) Bakırköy Şevketiye A parselde ticaret+konut alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 46 bin metrekare, emsal değeri 1,00.
2-) Bakırköy Şevketiye B parselde özel eğitim tesisi alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 7 bin metrekare, emsal değeri ise 1,00.
3-) Bakırköy Şevketiye projesinde park alanının toplam arsa alanı 15 bin 0,36 metrekare. 

Plan notlarıyla ilgili bilgiler;
1-) Ticaret+konut alanlarında; KAKS 1,00 olup iş ver alışveriş merkezleri, ofis, büro, konut, rezidans, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema gibi alanlar yer alabilir. Ticaret+konut alanında KAKS'a esas toplam inşaat alanının yüzde 20'sine kadar ticaret yapılabilir.
2-) Özel Eğitim Tesisi alanında KAKS; 1,00 Yençok: 3 kat olup anaokulu, kreş, ilköğretim tesisleri yapılabilir.
3-) Planlama alanındaki fonksiyon alanlarında kot, her binanın köşe kotlarının aritmetik ortalamasından alınabileceği gibi fonksiyon alanının cephe aldığı yolun en düşük noktasından da kot alınabilir. Arazinin kot olarak en düşük seviyelerinde Yençok: 4 kat olarak en yüksek seviyelerde Yençok: 3 kat olarak şekilde kademeli uygulama yapılabilir. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön