19 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO MIPIM'de proje bölgelerini tanıttı!

Emlak Konut GYO MIPIM'de proje bölgelerini tanıttı!

Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde büyük ölçekli projeler üreten Emlak Konut GYO, MIPIM Fuarı'nda projelerinin bulunduğu bölgeleri öne çıkarmak için tanıtım yaptı..



Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde büyük ölçekli projeler üreten Emlak Konut GYO, MIPIM Fuarı'nda projelerinin bulunduğu bölgeleri öne çıkarmak için tanıtım yaptı. Üç ana bölgeyi öne çıkardıklarını ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdür Murat Kurum, "Bunlardan birincisi; İstanbul Avrupa yakasında yükselen Yenişehir bölgesinin çekirdeğini oluşturan Başakşehir, Kayabaşı ve Hoşdere. İkincisi, Batı Ataşehir bölgesi. Özellikle hükümetin de kuruluşunda destek verdiği ve koordinasyonunda iştirak ettiği İstanbul Finans Merkezi ise üçüncü projemizi oluşturuyor" diye konuştu. 

Fuarda üç bölgeyi de ölçeklendirilmiş model maketleriyle tanıttıklarını aktaran Murat Kurum, Batı Ataşehir ve İstanbul Finans Merkezi'nin bulunduğu kısımları, İstanbul Çadırı'ndan tanıttıkları bilgisini verdi. Ataşehir ve Başakşehir ilçelerinin İstanbul'un gayrimenkul sektöründe marka ilçeleri haline dönüştüğünü öne süren Kurum, "Bölgenin tanıtımı ve kalkınması, otomatikman o bölgede bulunan projelerimizin imajını da kuvvetlendiriyor. Yaptığımız satışların hızını ve kârlılığını artırıyor" dedi. MIPIM'de aktif konut pazarlaması yapmadıklarını belirten Kurum, "Bununla birlikte, birçok projemizin ve arsa stoğumuzun bulunduğu, Yeni Şehir alanının öne çıkan iki alt bölgesi Kayaşehir ve Hoşdere bölgelerinin etkin bir şekilde tanıtımlarını yapma imkanı bulduk. Fuarın, bu açıdan verimli geçtiğini söyleyebiliriz" diye konuştu. Murat Kurum, 30'dan fazla yüklenici ve konsorsiyum ile iş birliği yaptıklarını belirterek, Murat Kurum, 27 gelir paylaşımı ve 13 anahtar teslim modelinde olmak üzere devam eden 40 projelerinin bulunduğunu iletti. 


İstinye arsasının ihalesinin gerçekleştiğine işaret eden Kurum, şöyle devam etti: "Şirketimizin devam eden projelerden garantilemiş olduğu payı 9.5 milyar liraya ulaşmış durumda. TOKİ'den gerçekleştirdiğimiz son arsa alımlarımız ile arsa stoğumuz da 11 milyon metrekarenin üzerine çıktı." Daha çok İstanbul odaklı çalışmalarına rağmen son dönemde Anadolu şehirlerinden de arsa alımı yaptıklarına değinen Murat Kurum, özellikle Körfez ülke vatandaşlarına satış yaptıklarını söyledi. Kurum, yabancı yatırımcı payının projeye ve döneme göre farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, bu payın yüzde 5'i aşmadığını söyledi. Bugün itibariyle gerek satış hızları gerekse arsa alım faaliyetleri anlamında 2015 yılı için belirledikleri hedeflere yakın ilerlediklerini ifade eden Kurum, belirledikleri 12 bin adetlik bağımsız ünite satışına ulaşmayı planladıklarını aktardı. 


Dünya


Geri Dön