25 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.



Emlak Konut GYO, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan arsası için gelir paylaşım modeliyle ihaleye çıktı. Konumuyla öne çıkan arsa için 26 inşaat firma teklif verdi. Önceki gün ikinci oturumu düzenlenen ihalede en yüksek teklifi Gökyol Tahhüt Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketi verdi. Firma, Dikilitaş’taki 3 bin 357 metrekare arsa için proje toplam geliri olarak 490 milyon lira, Emlak Konut GYO’ya arsa payı olarak yüzde 50’ye denk gelen 245 milyon lira taahhüt etti.

BAKANLIK BİNASI BOŞALTILDI

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; konumu ile dikkat çeken bu alan üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü binası bulunuyordu. 1970 yılların sonunda inşa edilen bina İstanbul’da Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar görmüş ve tahliye edilmişti. Şimdi Barbaros Bulvarı’na cepheli bu arsada yeni bir proje inşa edilecek. İhale ilanında yer alan bilgilere göre ticari imarlı arsada emsal 2, emsale esas inşaat alanı da 6 bin 714 metrekare olarak açıklandı. 

Emlak Konut GYO nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

3 KAT FAZLA GELİR SAĞLANACAK

Daha önce yapılan değerleme çalışmasında ihaleye esas taşınmazın belirlenen asgari bedeli KDV dahil yaklaşık 80 milyon lira idi. Bu durum karşısında arsa 3 katından da fazla bir bedelle ihale edildi. Gerçekleşen değerleme sonucunda merkezi konumu, ulaşım akslarına cephesi olması, tek mülkiyet yapısı ve prestijli konumu arsanın avantajları olurken, gayrimenkul piyasasında yaşanan dalgalanma ve sınırlı bir kitleye hitap etmesi olumsuz faktörler olarak açıklandı.

Emlak Konut GYO'nun Dikilitaş'taki arsasına 3 firmadan teklif!


Geri Dön