25 / 04 / 2024

Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsası Ak Yapı'nın oldu!

Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsası Ak Yapı'nın oldu!

Emlak Konut Avcılar Ispartakule 6. Etap arsa ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplam 2 firmanın teklif verdiği ihalede en yüksek teklif Ak Yapı'dan geldi. Ak Yapı, 68 bin 951 metrekare inşaat alanına sahip arsaya 85.6 milyon TL teklif verdi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi.


İkinci oturumda 2 firmanın teklif verdiği Emlak Konut Ispartakule 6. Etap ihalesinin kazananı Ak Yapı İnşaat oldu. İhaleye konu olan arsanın toplam parsel alanı 44 bin 825 metrekare, inşaat alanı ise 68 bin 951 metrekare. 


Ak Yapı İnşaat 85.6 milyonla kazandı

Ak Yapı İnşaat ihalede arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 85 milyon 600 bin TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 342 milyon 400 bin TL teklif verdi.


İhale katılan bir diğer firma ise Hasanoğlu Mühendislik. Firma ihalede arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 70 milyon 250 bin TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 281 milyon TL teklif sundu. 


Birinci oturumda Hasanoğlu liderdi

Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsa ihalesinin birinci oturumunda Hasanoğlu Mühendislik 35 milyon teklif vermişti. İhaleyi ikinci oturumda kazanan Ak Yapı İnşaat ise 15 milyon TL teklif sunmuştu. 


Emlak Konut Avcılar Ispartakule 6. Etap arazisine 35 milyon teklif!


Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsası Ak Yapı nın oldu!


Ispartakule 6. Etap plan notları;

1-)Planda ticaret olarak gösterilecek alanlarda; büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro salonu, apart daire, ofis, sosyakültürel tesis, yönetim ile ilgili tesisler, özel eğitim tesisleri, özel sağlık tesisleri gibi kullanımlar yer alabilir. 

2-)Konut dışı kentsel çalışma alanlarında; içerisinde motel, lokanta ve alışveriş üniteleri de bulunabilen resmi ve sosyal tesisler dumansız, kokusuz atık ve atık bırakmayan ve çevre sağlığı yönünde tehlike yaratmayan imalathaneler ile patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddeler içermeyen depolar yapılabilir.

3-)Yapı Emsali (Maksimum İnşaat Alanı) net imar parseli üzerinden hesaplanacaktır. Hmaks-Serbest olarak belirlenen imar adalarında zemin üzerinde kat sayısı 40'ı geçemez. 


İhale sonucu için tıklayın


Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, "İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunda en yüksek teklifi Ak Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin verdiğini bildirdi.  


Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu ihalenin ikinci oturumunun bugün yapıldığı kaydedildi. 


Açıklamada, ihalede en yüksek teklifi 342 milyon 400 bin lira ile Ak Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin verdiği, söz konusu şirketin ayrıca 85 milyon 600 bin lira ile arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu dile getirildi.


Tekliflerin değerlendirme aşamasında bulunduğu belirtilen açıklamada, ihaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 61 milyon 856 bin 717 lira olduğu ifade edildi.


Bu arada Emlak Konut'un KAP'ta yer alan diğer bir açıklamasında 16 Mart 2016 tarihinde ihalesi yapılmış olan "İstanbul Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nin sözleşmesinin, yüklenici Torkam İnşaat ve Yatırım AŞ ile 9 Haziran 2016 tarihinde imzalandığı da kaydedildi.


AA



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) İstanbul Ispartakule 6'ncı etap arsası için düzenlediği ihale tamamlandı. İhalenin ikinci oturumunda teklif veren iki firmadan biri olan Akyapı İnşaat, 342.4 milyon liralık teklifiyle arsada proje geliştirme hakkını kazandı. 


Akyapı, 342.4 milyon lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 25 yani 85.6 milyon lirayı Emlak Konut'a arsa payı olarak teklif etti. İhalede ikinci teklif Hasanoğlu İnşaat'tan geldi. 

281 milyon liralık satış toplam geliri öneren şirket, yüzde 25 yani 70.2 milyon liralık arsa payı verdi. İhaleye esas arsanın tespit edilen asgari bedeli 61.8 milyon liraydı. 44 bin 825 metrekarelik arazide yaklaşık 68 bin metrekarelik inşaat hakkı bulunuyor. Arsa ticaret alanı, konut dışı kentsel çalışma alanı, dini tesis ve park alanı fonksiyonlarına sahip. 


Vatan


Haber Yeni Ekonomi'de şöyle yer aldı;

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, "İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunda en yüksek teklifi Ak Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin verdiğini bildirdi.  Emlak Konutun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu ihalenin ikinci oturumunun bugün yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, ihalede en yüksek teklifi 342 milyon 400 bin lira ile Ak Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin verdiği, söz konusu şirketin ayrıca 85 milyon 600 bin lira ile arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu dile getirildi.  Tekliflerin değerlendirme aşamasında bulunduğu belirtilen açıklamada, ihaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 61 milyon 856 bin 717 lira olduğu ifade edildi.  Bu arada Emlak Konutun KAP'ta yer alan diğer bir açıklamasında 16 Mart 2016 tarihinde ihalesi yapılmış olan "İstanbul Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nin sözleşmesinin, yüklenici Torkam İnşaat ve Yatırım AŞ ile 9 Haziran 2016 tarihinde imzalandığı da kaydedildi. 


Yeni Ekonomi 


Geri Dön