28 / 03 / 2024

Hakan Erilkun yeni ev'leneceklere önerilerde bulundu!

 Hakan Erilkun yeni ev'leneceklere önerilerde bulundu!

Türkiye'de 51 bayii ağı bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yeni ev alacaklara bazı tavsiyelerde bulundu



Evlilik, hayatın dönüm noktalarından biri. Evleniyor ve yeni bir ev kuruyorsunuz. Elbette sorumluluk büyük. Ama yapacaklarınız arasında ilk sırayı da yaşayacağınız yer alıyor. Barınma en temel ihtiyaçlardan biri. Dolayısıyla ev kuranların ilk hedefi kiraya çıkmaktan ziyade ev alabilmek oluyor. Peki ev alırken nelere dikkat etmek gerek? Öncelikleriniz sizce ne olmalı?


Herkesin hayalidir bir ev sahibi olmak... Küçük ya da büyük fark etmez, başımızı sokacak kendimize ait bir ev isteriz. Neticede en temel sosyal ihtiyaçtır barınma. Ancak ev alırken de dikkat etmemiz gereken önemli noktalar var. Biz de ev almayı düşünenler için konut alım önerileri hazırladık. Türkiye'de 51 bayii ağı bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yeni ev alacaklara bazı tavsiyelerde bulundu. İşte konusunda uzman Erilkun'dan, ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalar...


Öncelikle seçilen lokasyona dikkat etmekte yarar var. Mevcut ve ileride yapılması planlanan ulaşım alternatifleri dikkate alınmalı. Yeni gelişen ve yapılaşan bölgeleri tercih edebilirsiniz. Bu konumun işinize, ailenize ve sosyal imkanlara olan uzaklığına dikkat edin.


Yeni evlenecek çiftler için daha küçük alanlara sahip evler tavsiye edilebilir. Şu anda yeni çiftler tarafından daha çok 2+1 daire planları tercih ediyor. Bu hem yüksek borçlanmanızı önler hem de ısıtma, soğutma, aidat ve eşya gibi çok odalı bir evdeki giderlerinizi belli bir seviye tutmanıza yarar. 


Yeni projeler ve yeni daireler tercih edilmeli. bu dairelerde hem beklenmedik masraflar olmaz hem de yeni olması nedeniyle barınma amaçlı düşünen ilk sahipleri için en uygun alnernatiflerdir. Alacağınız bu ilk evde uzun  bir süre yaşayacağınızı unutmayın.


Proje tercihlerinde teslim tarihlerinin evlilik tarihinizi aksatmasına izin vermeyin. Projeleri detaylı bir şekilde araştırın. Riskleri uzmanlara danışarak minimize edin.


Konut finansmanı için alacağınız kredide, ödeme gücünüzü ve planlarınızı mutlaka kontrol edin. Peşinatınızın alacağınız ev için yeterli olduğunu kontrol edin. Örneğin şu anda 100 bin TL bir konut kredisi çektiğinizde, 120 ay vade için aylık ortalama 1 bin TL bir tutar ödemelisiniz. Kredilerde çok uzun vadeleri tercih etmeyin.


Geleceği düşünün. İlerde bu evin ve çevresinin yeni aile üyeleriniz için de uygun olmasını göz önünde bulundurun.


Alacağınız evde kiracı varsa, çıkma koşullarını mutlaka konuşmuş ve belirlemiş olun. Gerekirse tahliye taahhütü alın. Yoksa beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.


Bu tür yer seçimlerinde, mutlaka uzman bir emlak müşaviri ve şirketi ile çalışın. Sizi hem doğru bölgelere yönlendirebilir hem de farklı alternatifler sunabilir. Hukuki, finansal ve bürokratik engelleri doğru bir gayrimenkul şirketi ile çalışarak aşabilirsiniz.


Cumhuriyet



Geri Dön