26 / 04 / 2024

Hakan Erilkun: Satış patlaması proje üretimini tetikledi!

Hakan Erilkun: Satış patlaması proje üretimini tetikledi!

2012 sonunda 701 bin adet konut satılırken, 2013'üıı kasım ayında satış adedinin 900 bin sınırına geldiğini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu...



Hakan Erilkun, şu bilgileri verdi: "Öncelikle yapı ruhsatlarmdaki artış bu büyümenin habercisi oldu. Özellikle yılın ilk yansında konut sektöründe yüzde 3.7'lik, konut dışı emlak sektöründe de yüzde 4.1lik bir artış kaydedildi. Her ne kadar konutta KDV'ye getirilen yüzde 18 oram ve inşaat maliyetlerinin artması emlakta frene mi basılacak endişesine neden olsa da gerek satış adetleri gerekse satış fiyatlarındaki artış endişenin yersiz olduğunu yılın ilk çeyreğinden itibaren anlaşıldı. Büyümenin ana habercisi ise yapı ruhsatlarmdaki artış oldu. 

Yılnı son çeyreğine geldiğimizde 16 yeni proje ve 3 bini aşkın konut lansnıana çıktı." 


TEŞVİKLERE İHTİYAÇ VAR S


ektörün 2014'e hazırlandığını belirten Erilkun, emlak sektöründe yeni üretimin desteklenmesinin, ülke ekonomisinin desteklenmesi anlamına geldiğini vurguladı. 

Erilkun "Emlak sektörü makro ekonominin lokomotif sektörüdür. Sektörün büyümesi ve üretimin teşvik edilmesindeki ana kriter ise satış rakamlarıdır. 2013'te emlak sektöründe ifade ettiğimiz rakamların gösterdiği bu satış patlaması yerıi proje üretiminin en büyük tetikleyicisidir. Tabii ki bu üretim kapasitesinin devletin uygulayacağı teşvik paketleriyle desteklenmesi üreticiyi, alıcıyı ve sektörü de canlı tutacaktır. 2014'te emlak piyasasının tüm bu veriler ve devletin özellikle toplu ulaşımı kapsayan dev altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm uygulamaları gibi çok kapasiteli uygulamaları ile en az yüzde 10 büyüyeceğini öngörüyoruz" dedi. 


Altın Emlak Genel Müdürü HAKAN ERİLKUN 


Star İletişim Tkenolojileri


Geri Dön