23 / 04 / 2024

Emlak Konut'un 2023 hedefi 250 bin bağımsız bölüm!

Emlak Konut'un 2023 hedefi 250 bin bağımsız bölüm!

1953 yılında temelleri atılan Emlak Konut, 64 yılda sürekli büyüyerek Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol oynadı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum '2023'e giderken hedefi 250 bin bağımsız bölüm' olarak açıkladı.



GAYRİMENKUL sektörünün en köklü kuruluşlarından Emlak Konut, büyüyen Türkiye'de önemli kilometre taşlarından birisi olarak kalkınmamıza katkıda bulunuyor. Temelleri 1953 yılında atılan Emlak Konut, şimdi Cumhuriyet’in 100. yılında yeni hedeflerle yoluna devam ediyor. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, bu büyük yolculuğun kilometre taşlarım anlatarak, yeni hedefleri açıkladı. “Gayrimenkul sektörünün en köklü kuruluşlarından Emlak Konut’un temelleri, konut üretiminde profesyonelleşme gereğinin duyulmasıyla birlikte 1953 yılında kurulan  Ankara  İmar Ltd. Şti. ile atılmıştır” diyen Murat Kurum, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: “Emlak Konut olarak biz her zaman Türkiye’yi planlı yaşam alanlarıyla buluşturmayı ilke edindik. Daha kuruluşumuzun ilk yılları olan 1957 yılında ilkelerimiz doğrultusunda , İstanbul Bakırköy’de baruthane arsasını o dönemdeki ödenmiş sermayenin yarısı olan 60 milyon TL bedelle Makine Kimya Endüstrisi’nden satın alarak 12 bin konutluk Ataköy konutlarının temelini attık.”


YOLUMUZA DEVAM ETTİK

Somaki dönemde yaşanan siyasi çalkantılara rağmen Emlak Konut’un Türkiye’nin gelişimine, kalkınmasına katkıya devam edip konut ürettiğini hatırlatan Murat Kurum, tarihi gelişimi 10’ar yıllık dönemler halinde şöyle anlattı:


1960’LARA. Cumhuriyet tarihinin ilk ihtilaliyle giren Türkiye’de tüm kalkınma hamleleri ve istikrar çabalan da 1960 müdahalesiyle büyük bir darbe almıştı. Tarımdan, sanayiye, eğitimden sosyal yaşama birçok önemli ilerlemeyle bu karanlık dönemi atlatmaya çalışan Türkiye’de, Emlak Konut yalnızca toplu konut üretmekle kalmıyor, proje bölgelerindeki altyapı projelerinden sosyal alanlara kadar beliren tüm ihtiyaçları karşılamak için çalışıyordu.


1970’LERDE de durum çok farklı değildi. Yarım asırlık Cumhuriyet bir taraftan yeni ve çok önemli yatırımların, hayata geçirilen büyük projelerin verdiği heyecanla çağdaşlaşma hedefine yürürken, bir yandan da özellikle 701i yılların ortalarından itibaren tüm ülke genelinde yaşanan siyasi çatışmalar, suikastlar ve toplumsal şiddet olaylarıyla bir kaosa sürükleniyordu. 70li yıllar boyunca Emlak Konut yönetimi kendi stratejik planım oluşturuyor, sanayileşme hedefiyle yol alan bir ülkede, modem bir yaşam kurma gayretinden taviz vermeden ilerlemeye devam ediyordu.


1980’LERDE Türkiye bu 10 yıllık döneme yine ve bu kez daha şiddetli sonuçlan olan bir askeri müdahale ile girmişti. Darbe sonrası yapılan ilk seçimlerden sonra Turgut Özal iktidarının dışa açılımcı liberal politikalarıyla Türkiye, ekonomiden sosyal hayata değişime uğrayacaktı. Bu değişimin yansımaları yeni dönem Emlak Konut’un marka yolculuğunun da başlangıcıydı.


1990’LARDA gündemin yoğun tartışmalar ve beklenmedik gelişmelerle an be an değiştiği günler yaşayan Türkiye, bu dönemde koalisyon hükümetinin sebep olduğu anlaşmazlıklar ve çift başlılık gibi birçok başlıkta ülke tarihine geçecek olaylarla karşılaşıyor ve 90’lı yıllan büyük bir acıyla, yüzyılın en büyük deprem felaketiyle kapatıyordu. Onbinlerce vatandaşımızın hayatına mal olan, milyonlarca insanın yaşamım etkileyen Marmara Depremi, yaşattığı derin acı ve maddi-manevi kayıplarla hatırlanacak bir afet olarak tüm ülkeyi sarsmıştı.


2000’LERİN ilk 10 yılında internet ve bilişim teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmelerle dünya artık daha hızlı dönerken, aslında biraz küçülüyordu da... Bu durum dünyaya yeni bir isim de kazandırmıştı: ‘Global Köy’. Bu büyük köyün orta yerindeki Türkiye, 2000’li yıllara; 1999’da meydana gelen depremin yaralarım sarmaya çalışarak girerken; anayasa kitapçığı krizinin fitilim ateşlediği, ardından devalüasyon dönemim yaşayan Türkiye için ekonomik kalkınma ve siyasi istikrarın gerekliliği artık ciddi anlamda hissediliyordu. 


MURAT Kurum, 2000 yılından sonra yaşanan ekonomik krizin ardından yapılan 2002 seçimiyle birlikte Türkiye’de yepyeni bir istikrar dönemi başladığım belirterek, bu yeni dönemi şöyle anlattı: “2002 yılında yapılan ilk genel seçimle beraber Türk siyaset tarihine geçen yepyeni bir istikrar dönemi başladı. Millet kararım vermişti, artık birçok şey eskisi gibi olmayacaktı.


Bu büyük değişimin ilk ayağı olarak 2002 yılında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşüm sürecine girildi. Emlak Konut’un bu yeni GYO yapılanması, Türkiye’de kentleşme ve modem yaşam hedefiyle başlatılacak projelerin habercisiydi. 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren Türk siyasetinde yeni dönemin başlaması, gerek ülkemizde gerekse diğer birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektörümüzde de uzun yıllardır beklenen, arzulanan yükselişin ve istikrarın da başlangıcı oldu. 2004 yılı bölgede gerçekleştirilen en kapsamlı yatırımların, dev konut projelerinin başlangıcı oldu.”


MEGA PROJELER GELİYOR

2000’li yıllarda başlayan mega projelerle birlikte Emlak Konut’un da toplu konutta bugün yaşanan büyük dönüşümün temellerim attığım belirten Murat Kurum, sözlerim şöyle sürdürdü: “Türkiye'mi} mega projelerle tanıştığı dönemi ifade eden 2000’lerde Emlak Konut olarak bizler toplu konut üretiminde bugün yaşanan büyük dönüşümün temellerini farklı kentlerde hayata geçen modem konut projeleriyle attık. İstanbul’da Ataşehir projesi 2005 yılında tamamlanırken, İzmir’de 2006 yılının en önemli konut projesi olarak gösterilen Mavişehir kapılarım açtı. Emlak Konut GYO A.Ş., gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülmesinin ardından 2004-2009 arasındaki 6 yılda, opsiyonlu satışları hariç olmak üzere 5.028.945.249,00 TL’lik satış rakamına ulaştı. Devlet teşvikleriyle ve istikrarlı ekonomi ile altın çağımızı yaşadığımız bu dönemde Emlak Konut olarak 2010 ve 2013 yıllarında olmak üzere 2 kez halka arz gerçekleştirdik. Bu halka arzla hem Cumhuriyet tarihinin en büyük 5’inci halka arzı olması ve hem bireysel yatırımcı rekora kırması sebebiyle ciddi bir başarıya ulaştık.”


ÜLKEMİZİN YARININA GÜVENİYORUZ

MURAT Kurum, son dönemdeki büyük kampanyaları ve 2023 hedefleri ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Bizler Emlak Konut olarak geçmişe baktığımızda 64 yıllık tecrübemizle her zaman millet için var olduk. İvmemizin iyiden iyiye arttığı, özellikle 2000’li yıllarından başından itibaren ülke olarak altın çağımızı yaşamaya başladık. Milletimizden ve devletimizden aldığımız güç ve destek ile her şeyin en kıymetlisini hak eden Türk Milleti için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ ve devamında 2017 Ocak ayında başlattığımız ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyalarımız ile ülke ekonomisine ve sektörümüze bu ülkenin lokomotiflerinden biri olarak öncülük ettik. Öyle ki; şimdi tabloya baktığımızda 2017 ilk çeyreğinde 2 milyar 878 milyon TL satış hacmine ulaştık. Bu vesileyle Güçlü Türkiye için çağrımıza kulak vererek ülkesine güvenen halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu dönemdeki yatırımlarımızı sadece İstanbul ile sınırlı tutmayıp, Anadolu’nun da hem istihdam hem konut ihtiyacına yönelik Nevşehir, Niğde, Denizli, Konya gibi güzide şehirlerimizde de yatırımlarımız oldu.”


100. YILDA BÜYÜK VİZYON

“DEVLETİMİZ 2023 hedefiyle Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü,

3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dünyanın da yakından takip ettiği dev projeleri bir bir tamamlarken, bizler de Cumhuriyetimiz’in 100’üncü yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte istikrarlı bir ekonominin devam edeceği ülkemizde; daha güvenle daha ' emin adımlarla yükselişimizi sürdürmek, milletimizden aldığımız gücü yine milletimiz adına kullanabilmek için, çalışmalarımıza canla başla devam edeceğiz. Son 15 yılda sektörümüzün içerisinde bulunduğu gelişim sürecinden de görüleceği üzere, başarının kilit faktörü istikrardır. Bu nedenle daha güçlü Türkiye de ancak istikrar ile mümkün olacaktır.”


Takvim


Geri Dön