24 / 04 / 2024

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi Çin'de bankaların peş peşe iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Parasını çekmek için bankalara hücum eden halkı durdurmak için askerler devreye girdi. Çin Başbakanı Li, ülkede ekonomik toparlanma için 'zahmet ederek çabalamak' gerektiğini söyledi.



Son dönemin parlayan ekonomik yıldızı olarak lanse edilen Çin'de konut sektöründe başlayan krizin etkileri derinleşiyor.

Konut krizi yüzünden ülke genelinde 40 banka iflas etti. Parasını çekmek için bankalara akın eden halka polis ve asker müdahale etti.

HALK EV KREDİLERİNİ ÖDEMEYİ KESTİ

Ev satın alanlar, inşaatı tamamlanmamış daireler için ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddedince bankalar da çıkmaza girdi. Çin'de, emlak piyasasında yaşanan çöküş ekonomik krize dönüşüyor.

Üzerlerindeki baskı artan 40 banka iflas ettiğini duyurdu. Mevduatları 18 Nisan'dan beri dondurulan mudiler paralarını çekmek için bankalara akın etti.

TANKLAR BANKALARIN ETRAFINA DİZİLDİ

Zengzhou şehrindeki Çin Halk Bankası’nın şubesi önünde güvenlik görevlileri ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Polis, çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, arbede sonrası bankanın önüne tanklar konuşlandırıldı.

Çinli yetkililer artan öfkeyi yatıştırmak için yeni bir adım attı. İki kentte mevduatları dondurulan mudilere geri ödeme yapılacağı açıklandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön