26 / 04 / 2024

Emlak sektöründe alınan önlemler 2019'da etkisini gösterecek!

Emlak sektöründe alınan önlemler 2019'da etkisini gösterecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, 2019'da gerek ekonomik gerekse iş dünyası anlamında daha da istikrarlı bir sürecin başlayacağını vurguladı. Gedikli, alınan önlemlerin iyileştirici etkisinin kendisimi çokça hissettirdiğini ifade etti. 



Son yıllarda ekonomimizin sağladığı başarıların arkasında diğer sektörlerimiz kadar inşaat sektörünün de büyük payı var. İnşaat sektörü aynı zamanda sanayi sektörünün de nihai mamullerini kullanması sebebiyle üretime de kaynak oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün yaklaşık 250 alt sektörü harekete geçirdiğini, 2 milyon kişiye istihdam olanağı sağladığını ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Sektörümüz genel üretimimizden hane halkının gelirine kadar ekonomiye pek çok doğrudan ve dolaylı katkı sağlıyor" dedi.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre gayrimenkul ve inşaat sektörünün ekonomik şartlara uyma konusunda oldukça başarılı bir tablo çizdiğini ifade eden Hakan Gedikli, yapılan düzenlemelerin etkisinin konut satış rakamlarına yansıdığını söyledi. 

Gedikli, "TÜİK verilerine göre, Ocak-Kasım 2018 döneminde gerçekleşen toplam satış, sektörün dinamik yapısını destekler ' nitelikte olup 1 milyon 238 bin 553’e ulaşmıştır. Ekonomik olarak alman önlem ve teşviklerin de etkisiyle 2018'de toplam satış rakamının 1 milyon 300 bin rakamının üstünde gerçekleşmesi beklenmektedir" ifadelerini kullandı. 2018’in şirket için koyulan hedefler doğrultusunda olumlu geçtiğini ifade eden Gedikli, şunları kaydetti: "Yıl içinde Düşler Vadisi Riva, İzmir’e yeni bir soluk getirecek Evora İzmir, Mahalle Konsepti ve yatay mimarinin en güzel örneklerinden olacak Tual Bizim Mahalle, Tarihi Yarımada’da hayata geçirdiğimiz Cer İstanbul ve şehrin önemli noktalarından biri Seyrantepe’de hayata geçirdiğimiz Avangart İstanbul projelerimizin satışlarına başladık. Ayrıca 2018’de Metropol İstanbul, İstmarina, Ayazma Emlak Konutları 1-2, Körfez-kent Emlak Konutları 4. Etap, Başakşehir Emlak Konutları 2. Etap ve daha birçok projelerimizin inşaatlarını bitirip sahiplerine teslim ettik."

Hakan Gedikli, önümüzdeki dönemde gerek ekonomik gerekse iş dünyası anlamında daha da istikrarlı ve tahmin edilebilir bir sürecin başlayacağını vurguladı. Alman önlemlerin iyileştirici etkisinin 2019 yılında kendisini daha da hissettireceğini ifade eden Gedikli, "Buna bağlı olarak gayrimenkul sektörü de uzun yıllardır olduğu gibi yatıranlarına hız kesmeden devam edecektir. Bizler de Emlak Konut olarak 2019 yılında yeni ihaleler ve yatırımlarla ekonomimize katkı sağlamayı planlamaktayız” diye konuştu. 

2019 yılında inşaat sektöründe neler değişecek?

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

2019’da emlakta yeniçağ başlayacak!


Geri Dön