20 / 04 / 2024

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Yetkililer, pahalı ilçelerde uygun fiyatlı ev ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyerek yüklü miktarda kapora alan dolandırıcılara karşı uyardı.



Pahalı semtlerde uygun fiyatlı daire ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyip kapora alan dolandırıcılar izlerini kaybettiriyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yetkililer ev sahibi olmak isteyenleri dolandırıcılara karşı uyardı. Yetkililer, ''Vatandaşlar mülk sahibi olduğundan emin oldukları kişilerle alışveriş yapsınlar" diyor.

İnternetteki ilanlara dikkat

Alıcı ve mülk sahiplerinin mağdur olduğu bir dolandırıcılık olayına dikkati çeken Antalya Emlakçılar ve Oto Galericiler Odası Başkanı Şeref Sağlam, internet üzerinden verilen ilanların iyi sorgulanması gerektiğini söyledi. 

Emlak sektöründe kapora dolandırıcılığına dikkat!

Pahalı semtlerde ucuz ev yok

Pahalı semtlerde çok uygun fiyata daire almanın imkansız olduğunu belirten Sağlam, “Vatandaş internet üzerinden ilanı görüp emlakçı olduğunu söyleyen kişilerle iletişime geçiyor. Daireyle alakası olmayan bir adreste buluşulup dairenin şu anda görülemeyeceğini ancak çok sayıda kişi aradığı için kaparo verilirse daireyi satışa kapatacaklarını söylüyorlar. Alıcı pahalı daireyi uygun fiyata almak için hemen kaparo veriyor ama o şahsı bir daha bulamıyor" açıklamasında bulundu.

Dolandırıcılar ceza alamıyor

Dolandırıcılık olaylarının mağdurlarının odaya gelerek şikayette bulunduğunu, ancak resmi bir evrak olmadığı için bir yaptırımda bulunamadıklarını belirten Sağlam, şu uyarılarda bulundu: “Konyaaltı, Liman, Hurma, Lara gibi pahalı dairelerin ve herkesin mülk sahibi olmak istediği yerlere uygun ilanlar veriliyor. Bu ilanlar iyice araştırılmalı ve kesinlikle emlakçıdan ya da mülk sahibi olduğundan emin oldukları kişilerle alışveriş yapsınlar." 

İstanbul’daki konut dolandırıcılarına operasyon!


Geri Dön