25 / 04 / 2024

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamına ilişkin soru önergesi hazırladı. Beyaz, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Beyaz, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. TBMM İç tüzüğünün 96.maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Beyaz, açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: ''Devlet kadrolarında istihdam edilecek alanında uzman ve liyakat sahibi mezunların kadroya alımı konusundaki taleplerin çok az bir kısmı karşılanmakta ve bu taleplere her geçen yıl yenileri eklenmektedir. Günümüzün önemli meslek dallarından sayılan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü, emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu etik ilkelere saygılı, emlak değerlemesi, emlak pazarlanması, emlak yönetimi konularında mesleki bilgilerle donatılmış elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ekonomimiz içinde büyük yer tutan inşaat sektörüne bağlı olarak emlak ve emlak yönetimi konularında uzman ve liyakat sahibi kişilere duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Ancak devlet, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının istihdam alanlarından sadece biri olan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne alım yapmaktadır. Oysa Milli Emlak Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Belediye Emlak Müdürlüğü ve ayrıca bünyesinde emlak kalemi bulunduran tüm resmi kurumlarda istihdam edilme imkânları varken bunlar yapılmamaktadır. Öğrenciler, gelecek vadeden iş sektörü olarak bu bölümlere yönlendirildiklerini, ancak her geçen sene mezun sayısının artmasıyla istihdamın da azalmasından yakınmaktadır. Bugün itibariyle yaklaşık 30 bin mezun veren bölüm mezunlarından çok az sayıda kişi kadroya alındığı tahmin edilmektedir.''

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın soruları:
1- Bakanlığınız bünyesinde çalışan Emlak ve Emlak yönetimi bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına göre oranı nedir?

2- Bakanlığınız bünyesinde Emlak ve Emlak yönetimi bölümü mezunlarından kısıtlı sayıda personel istihdam edilmesinin sebebi nedir?

3- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan Emlak ve Emlak yönetimi bölümü mezunlarının aynı kademede çalışan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?

4- 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Emlak ve Emlak yönetimi bölümü için ayrılması planlanan kontenjan sayısı kaçtır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön