24 / 04 / 2024

Emlak vergileri ne zaman son?

Emlak vergileri ne zaman son?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Vergi ödemeleri yılda iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, emlak vergileri ne zaman son?



Emlak vergileri ne zaman son?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine, türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor.


Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor.


Arazi vergisinin oranı binde bir , arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor. 


1319 sayılı Kanun gereğince, Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkili oluyor.


Vergi ödemeleri yılda iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İsteyenler vergi borcunun tamamını ilk taksit dönemi içerisinde ödeyebiliyor.


Emlak vergisi ödeme zamanları:

1. taksit ödemeleri : Mart, Nisan, Mayıs ayları

2. taksit ödemeleri : Kasım ayı.


2014 yılı vergi takvimine göre emlak vergileri ne zaman son?

Emlak vergisi için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek olup, en son 2 Aralık'ta ödenecektir.

Emlak vergileri affı şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön