17 / 04 / 2024

Emlak vergisi ne zaman son 2015!

Emlak vergisi ne zaman son 2015!

Emlak vergisi ödeyecek vergi mükellefleri, taşınmazın bağlı bulunduğu belediye müdürlüklerinde Emlak Vergisi birimlerine ödeme gerçekleştiriliyor. İşte, emlak vergisi ne zaman son 2015!



Emlak vergisi ne zaman son 2015!

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor.  Bu tür taşınmazı olan mükellefler emlak vergisi ödemekle yükümlü sayılıyor. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekiyor. 


Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenebiliyor. Ödeme gerçekleştirilirken, vergi mükellefleri yanlarında taşınmaza ait tapu veya tapu örnekleri ile ödeme gerçekleştiriliyor.  


Vergi mükellefleri emlak vergisi ödeme esnasında, arsa, arazi, bina vb. taşınmazlar için bağlı bulundukları belediye müdürlüklerinde bilgilerin aktarıldığı forma emlak vergisi beyannamesi deniyor. 


Emlak Vergisi; tapu Kütüğünün adına tescilli emlak veya emlakların Devlet veya Devlet kurumlarına her yıl belirleyen tutarın yatırılması işlemi olarak da ifade ediliyor. Peki, emlak vergisinin son günü ne zaman?


Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödeniyor. Yani emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibari ile başladı. İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebiliyor.  


Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön