20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Emlak vergisi; arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!



Emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!

Konut satın almak isteyenlerin veya alanların sorumlu olduğu bazı ödemelerin başında Emlak Vergisi yer alıyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri, ödemelerin nereye ne şekilde yapılacağı veya hangi oranlarda ödeneceği ise genellikle kafa karıştıran konular olarak karşımıza çıkıyor.  


Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak da tanımlamak mümkün. Emlak vergisi iki türe ayrılmıştır. Bina vergisi ve arsa vergisi. Emlak vergisi ikiye ayrılmış olsa da özdeşleşmiş olduğu birçok konu bulunuyor. 


Emlak vergisi ödeme dönemleri için, öncelikle sorumlu komisyon tarafından dört yılda bir matrah tespiti yapılıyor. Takdir komisyonları tarafından belirlenen bu matrahın birinci taksiti Mart – Nisan – Mayıs aylarında ödenirken ikinci taksit ise Kasım ayında olarak eşit taksitlerle ödeniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, söz konusu gayrimenkullerin resmi olarak bağlı bulundukları belediyelere yapılıyor. Örneğin Bursa’da oturan ancak gayrimenkulü Ankara’da yer alan biri ise bu ödeme için Ankara’ya gitmek yerine belediyelerin posta çeki hesabına yatırabiliyor. Peki, emlak vergisi ne zaman başlıyor 2015!


2015 yılı için emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'tan itibaren başladı. Emlak vergileri gayrimenkulün bulunduğu belediyelere iki taksitte aşağıdaki tarihlerde ödenebiliyor;


2015 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemesinin Başlangıcı 1 Mart 2015 tarihidir.

2015 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemesinin Son Ödeme Tarihi ise 31 Mayıs 2015′tür.


2015 Yılı Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesinin Başlangıcı 1 Kasım 2015 tarihidir.

2015 Yılı Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesinin Son Ödeme Tarihi ise 1 Aralık 2015′tür.



Emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön