26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit borcum ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit borcum ne kadar?

Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit borcum ne kadar? Bu ay ne kadar vergi ödeyeceğim, diyorsanız işte yanıtı..



Emlak vergisi 2. taksit borcum ne kadar?

Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları ise taşınmazın türüne göre belirleniyor. Ayrıca bu oranlar büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Binalarda emlak vergisi oranları:

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde emlak vergisi oranları:

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Buna göre emlak vergisi 2. taksit borcum ne kadar? Kasım ayında ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım:


Taşınmaz türü: Mesken

Belediyesi: Büyükşehir

Taşınmazın değeri: 150 bin TL

Vergi bedeli: 300 TL


Buna göre ilk taksit döneminde 150 TL; ikinci taksit döneminde ise diğer 150 TL'nin ödemesi yapılıyor.



Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön