25 / 04 / 2024

Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi mükelleflerinin borçları için 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün bulunuyor...



Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken emlak vergisi ödemeleri taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene yapılıyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi mükelleflerinin borçları için 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı.


Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında vergi borcunu yapılandırmak isteyen kimselerin 31 Aralık'a kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi affı için son 10 gün bulunuyor.


Taksitlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Bilindiği üzere yasa kapsamında vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır.



Vergi borcu yapılandırma affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön