19 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınmaz malınız olmasına rağmen bugüne kadar hiç emlak vergisi ödemediyseniz yüklü cezalarla karşılaşmadan belediyeye giderek ödeme yapabilirsiniz. Peki,"Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..



Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınmaz malınız olmasına rağmen bugüne kadar hiç emlak vergisi ödemediyseniz yüklü cezalarla karşılaşmadan belediyeye giderek ödeme yapabilirsiniz.


Mevcut emlak vergisi borcunuz için öncelikle sorgulama yapabilirsiniz. Peki, "Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergi borcu sorgulama işlemleri, bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor. Ayrıca e-belediye sistemine giriş yapılarak da internet üzerinden emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. 


Borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip sıhhi ruhsat başvurusu gibi birçok işlemin internet üzerinden online olarak yapılabildiği e-belediye sistemini kimi belediyeler aktif olarak kullanırken; kimileri ise henüz bu sistemi kullanmıyor.


Bu nedenle, belediyeyi arayarak sistemin kullanılıp kullanılmadığını sorgulayabilir; GİB'ten sistem hakkında sorgulama yapabilirsiniz.


Emlak vergisi yıllık ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde her ay için %1.9 oranında gecikme zammı alınıyor.



Emlak vergisi bedelleri 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön