20 / 04 / 2024

Emlak vergisi cezası 2021!

Emlak vergisi cezası 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan tüm mal sahipleri emlak vergisi mükellefi arasında yer alıyor. İlçe belediyelerine ödenen emlak vergisi, senede iki eşit taksit durumunda ödeniyor. İsteyenler bu taksit döneminde borcun tamamını kapatabiliyor.

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içinde gerçekleşiyor. Vergi borcu Mart ve Kasım ayları içerisinde yapılabiliyor. Borcun zamanında ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki, emlak vergisi cezası 2021 ne kadar?

Emlak vergisi cezası 2021

Emlak vergisi borcunu ödemeyen vatandaşların vergisine yüzde 2 oranında aylık ceza uygulanıyor. Ayrıca vergi borcu ödenmeden gayrimenkulün satılmak istenmesi durumunda satış işlemi onaylanmıyor. Öncelikle emlak vergisi borcunun kapatılmış olması gerekiyor.

Emlak vergisi ne kadar ödenir?

Emlak vergisi için ödenecek bedeli, taşınmazın değeri belirliyor. Kanun kapsamında belirtilen oranların gayrimenkul değeri ile hesaplanması durumunda ödenmesi gereken bedel bulunuyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Geri Dön