19 / 04 / 2024

Emlak vergisi cezası ne kadar?

Emlak vergisi cezası ne kadar?

Emlak vergilerini zamanında ödemeyen; vergi yükümlüsü gayrimenkul sahiplerine ceza uygulanıyor. Peki söz konusu uygulamada olan emlak vergisi cezası ne kadar? İşte yanıtı ve detayları haberimizde...



Emlak vergisi cezası ne kadar?

Emlak vergisi, bina, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için sahiplerinden yıllık olarak alınan vergi olarak tanımlanıyor. Söz konusu vergi ödemeleri iki taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler vergilerini ilk taksit dönemi içerisinde, tek seferde yapabiliyor.


Vergi ödemelerini zamanında yapmayan emlak vergisi yükümlülerine, ödeme yapılmayan her ay için belli bir oranda ceza uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası ne kadar, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi gecikme zammı

2013 yılı içerisinde emlak vergisi ödemelerini geciktiren mükellefler, gecikmenin olduğu her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme zammı ödüyor.


Emlak vergisi ceza indirimi

Vergi Usul Kanununa göre , emlak vergisi ceza indirimi de söz konusu oluyor. Kanun'da yer alan 376. maddede mükellefin kesilen cezaya itiraz etmeksizin kabul ederek ve ödemek üzere; emlak vergisi ceza indirim dilekçesi ile iyi niyetini göstermesi halinde verilecek, cezaya indirim yapılabiliyor.



Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön