17 / 04 / 2024

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, emlak vergisi ne zaman verilir? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm detaylar...



Bina, arazi ve arsalar için her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisinde ilk taksit ödemesi Mayıs ayında yapılacak olup, ikinci taksit ise Kasım ayında ödenecek. Mayıs ayı taksitleri için ise son günlere girildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; bina, arazi ve arsalar sahipleri tarafından her yıl iki taksitle ödenen Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günler yaklaştı. Emlak vergisi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla gerçekleştirilebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu işlemleri de yapılabiliyor. 

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri için ödemelerde son gün 1 Haziran.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergileri ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödenebiliyor. Emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da yatırılarak da gerçekleştiriliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme işlemi yapılırken, borçlar da sorgulanabiliyor. 

EMLAK VERGİSİ GECİKME ZAMMI NE KADAR?

Emlak Vergisi süresi içinde ödenmezse, her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı yapılıyor. Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksit ödenmezse gecikme zammıyla birlikte iki taksit ödenebilir. 

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanma şartları!


Geri Dön