28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit ne kadar?

Emlak vergisi, taşınmaz malın değeri ile türüne göre tespit edilen emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ne kadar? Emlak vergisi 2. taksit ne kadar?



Emlak vergisi 2. taksit ne kadar?

Emlak vergisi, taşınmaz malın değeri ile türüne göre tespit edilen emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Bu oranlar, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Peki, 2 oda 1 salon bir ev için ödenecek emlak vergisi bedelini hesaplayalım. Emlak vergisi 1. taksit ne kadar? Emlak vergisi 2. taksit ne kadar? Emlak vergisi oranları nelerdir?


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Değeri 200 bin TL olan ve normal yörede yer alan bir evin emlak vergisi 200 TL olarak hesaplanıyor. Bu bedel yarı yarıya iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. (1. taksit 100 TL, 2. taksit 100 TL)


Değeri 200 bin TL olan ve büyükşehirde yer alan bir evin emlak vergisi 400 TL olarak hesaplanıyor. Bu bedel yarı yarıya iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. (1. taksit 200 TL, 2. taksit 200 TL)


Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyede yapılıyor.



Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön