23 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit ödemesi 1 hafta sonra başlıyor!

Emlak vergisi ilk taksit ödemesi 1 hafta sonra başlıyor!

Emlak vergisi, Türkiye içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. İki taksitte ödenebilen Emlak vergisi 2015 yılı ilk taksit ödemeleri 1 hafta sonra başlıyor...



Emlak vergisi ilk taksit ödemesi 1 hafta sonra başlıyor!

Emlak vergisi, Türkiye içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Bağlı olunan belediyeye ödenen vergiyi taşınmazın sahibi ödüyor.


Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değerine, türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Bilindiği üzere büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olup; İşyeri, dükkanlarda ise emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi ilk taksit ödemesi 1 hafta sonra başlıyor.



Emlak vergisinden muaf mıyım?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön