18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016!

Emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?



Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


1319 sayılı kanun gereğince bazı koşullarına sahip kimseler vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bu kişiler 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahibi olan; ev hanımı, emekli, işsiz, gaziler, dul ve yetimler ile şehit yakınları olup muafiyet için belediyeye müracaat edebiliyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmazın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.

 

PTT ile de ödenebilen emlak vergisi ayrıca, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden de ödenebiliyor.


Emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016

Mart ayında başlayan emlak vergisi ilk taksit dönemi Mayıs ayı sonu ile bitiyor. Buna göre, emlak vergisi ilk taksitinin son günü 31 Mayıs oluyor. Vergide ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.



5 adımda emlak vergisi ödeme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön