25 / 04 / 2024

Emlak vergisi internetten ödenir mi?

Emlak vergisi internetten ödenir mi?

Devlete ödenen vergiler arasında yer alan emlak vergisi bilindiği üzere bağlı olunan belediyelere ödeniyor. Peki söz konusu emlak vergisi internetten ödenir mi, işte yanıtı haberimizde...



Emlak vergisi internetten ödenir mi?

Emlak vergilerinin ödemeleri, söz konusu gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, bugün vergiler başka yöntemler ile de ödenebiliyor. Peki emlak vergisi internetten ödenir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisini; 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri; Gaziler ödemekten muaf tutuluyor.


Peki emlak vergisi yükümlüleri, söz konusu vergilerini internetten ödeyebiliyor mu? Bu sorunun yanıtı hem evet, hem hayır olarak karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni ise, vergilerin internet üzerinden ödenebilmesi için belediyelerin "e-belediye" sistemine dahil olmuş olmaları gerekiyor.


Bugün kimi belediyeler "e-belediye" hizmetini kullanırken; kimi belediyeler henüz bu sistemi kullanmıyor. Bu nedenle eğer bağlı olduğunuz belediye söz konusu sistemi kullanıyorsa; siz de emlak verginizi internet üzerinden ödeyebiliyorsunuz.



E-belediye hizmeti sunan belediyeler nelerdir?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön