23 / 04 / 2024

Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Emlak vergisi için ödemeler belediyeye nakit olarak maksimum 2 taksit halinde yapılıyor. Ödemeyi 2'den fazla taksitle ödemek de mümkün olabiliyor. Peki, emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?



Mesken, işyeri, arsa ve araziler için gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi yılın belli dönemlerinde tahsil ediliyor.


İlçe belediyesinin tahsilat birimine ödenen emlak vergisi, taşınmazın bedeli ve emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehirdeki taşınmaz mallar için bu oranlar yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. 


Emlak vergisi oranları 2017

CinsiNormal yöredeBüyükşehirde

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Emlak vergisi yasal olarak iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergi için ödemeler Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında alınıyor.


Ancak vergi borcunu 2 taksitten fazla ödemek de mümkün oluyor. Peki, siz de verginizi en az 3 taksit halinde ödemek istiyor ve "Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi ödeme hususunda taksitlendirme yapan bankalar arasında Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Finansbank, Akbank yer alıyor. Siz de kartını kullandığınız banka ile iletişime geçerek ödediğiniz emlak vergisin ekstrenize taksitli olarak yansımasını talep edebilirsiniz.



10 soruda 2017 emlak vergisi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön