28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödeme 2020 online!

Emlak vergisi ödeme 2020 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2020 online...



Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü olanların, her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Bina, arsa ve arazi için ödenen bu vergilerin ikinci taksit dönemi Kasım ayında başlayacak.

Emlak vergisi ödeme 2020 online

Emlak vergisi ödemek isteyenler için birçok ödeme seçeneği bulunuyor. Geçmiş zamanda vergi daireleri tarafından alınan emlak vergileri, pandemi süreciyle birlikte dijital ortamlardan sorgulanabiliyor ve ödenebiliyor. 

Emlak vergisi sorgulama

Emlak vergisini sorgulamak isteyenlerin, e-devlet sistemi üzerinden emlak vergilerini sorgulayabiliyor. İlk önce e-devlet sitesine giriş yapmalısınız ve arama bölümünde emlak vergisi kelimelerini aratarak kolayca emlak verginizi sorgulayabilirsiniz. Vergi borcunu görmek isteyen kişiler vergi borcu görüntüle seçeneğini tıklayıp borç bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisini online sistem üzerinden ödemek isteyenlerin, İnteraktif Vergi Dairesi adlı resmi intenet sitesine giriş yapması gerekiyor. Siteye giriş yapıp, kimlik bilgileri ile siteye giriş yapmanız gerekiyor ve sayfada bulunan ödeme seçenekleri köşesinde ödeme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Emlak vergisinde muafiyet 2020

Geliri olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evler için emlak vergisi ödenmiyor. 

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

 


Geri Dön