23 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme 2020!

Emlak vergisi ödeme 2020!

Vergi mükellefi milyonlarca kişi için vergi ödemeleri başladı. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar yapılabilecek. İşte emlak vergisi ödeme 2020...



Gayrimenkul sahipleri 2020 yılı ikinci taksit dönemi başladı. Her yıl eşit taksit halinde ödenen vergiler için belirlenen tarihlerin kaçırılmaması gerekiyor. Emlak Vergisi'nde 2019, 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Belirlenen yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılıyor ve nereden sorgulanıyor? İşte emlak vergisi ödeme 2020...

Emlak vergisi ödeme 2020

Vergi ödemeleri 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden alınan beyannamenin doldurulması gerekiyor. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır olması şartı bulunuyor. 

Beyanname için meskenin olduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmesi gerekiyor. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yatırılabiliyor.

Emlak vergisi sorgulama Kasım 2020

Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşların belediyelere gitmeleri veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulamaları gerekiyor.

- 2020 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor.

- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.

- Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

- Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

- T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulanabiliyor.

Emlak vergisi muafiyet 2020

Gelire sahip olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemesi şartıyla sahip oldukları evler için herhangi bir emlak vergisi ödemesi yapmayacak.

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!


Geri Dön