26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için bugün son!

Emlak vergisi ödemeleri için bugün son!

2017 yılının emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri kasım ayında ödenmeye başlandı.  Son ödeme günü 30 Kasım 2017 Perşembe yani bugün.



2017 yılının emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri kasım ayında ödenmeye başlandı.  Son ödeme günü 30 Kasım 2017 Perşembe yani bugün. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; ev sahiplerinin tümü emlak vergisi ödemek zorunda ancak bazıları için vergi bulunmuyor.  Bunlardan ilki emekli, gazi, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelliler. Kanunda "gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıklardan ibaret bulunanlar" diye geçiyor.

 

Diğerleri ise hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler. Yalnız kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup on sekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç. Bu vergiyi ödemeyecek bir başka kesim ise engelliler. Önemli bir konu da Türkiye sınırları içinde bulunan tek mesken şartına brüt 200 metrekareyi geçmeme şartı da eklenmiş. Yani evi 200 metrekarenin üstünde olan ve diğer yandan birden fazla evi olanlar bu istisnadan yararlanamıyor. Ayrıca, sadece dinlenme amacıyla kullanılan meskenlerde de vergi ödenmek zorunda.


Geri Dön