29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi takvimine göre 1 Haziran'a kadar süren emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün bulunuyor..



Emlak vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 2015 yılında 1 Haziran'a kadar ödenebiliyor.


Buna göre hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin emlak vergisi ödemeleri için son 8 günü bulunuyor. Bu dönem içerisinde isteyen mükellefler verginin tamamını da ödeyebiliyor.


Vergi borcunun yarısını 1 Haziran'a kadar ödeyen mükellefler, ikinci yarısının ödemelerini ise Kasım ayı içerisinde yapıyor.


Ödemelerin bağlı olunan belediyeye yapıldığı emlak vergisinde ödenecek bedel de taşınmaz malın türüne göre belirleniyor. Ayrıca büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılan taşınmaz vergi oranları şu şekilde:


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


işyeri ve dükkanlarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı uygulanıyor.


Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön