29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?



Ev, iş yeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazı olan tüm  herkes emlak vergisi ödemekle mükellef olarak biliniyor. Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süreci devam ediyor. Emlak vergisi peşin veya iki taksitle tahsil edilebiliyor. 

Emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart – 31 Mayıs tarihlerinde, ikinci taksiti ise 1- 30 Kasım tarihleri arasında ödenebiliyor. Emlak Vergisi Kanunu'na göre, hiçbir geliri olmayanlar ve gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi istisnası bulunuyor. 

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanma hakkı olanların vergi istisnasından yararlanabilmeleri için başvurularını ilgili belediyelere yapmaları gerekiyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır? İşte tüm detaylar... 


Geri Dön