25 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma için yarın son gün!

Emlak vergisi yapılandırma için yarın son gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre yarın bitiyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekiyor...



7143 sayılı vergi affı yapılandırmasına yönelik müracaatlar devam ediyor. Vergi affı kapsamında alınmaya başlanan müracaatlar için başvurular Pazartesi günü sona erecek.

18 Mayıs tarihinde ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' kapsamında su, emlak, çevre temizlik, kira, işgaliye, ilan ve reklam, eğlence vergi borçları yeniden yapılandırılabiliyor. 

Gayrimenkul sahiplerinin ise her yıl düzenli olarak ödemesi gereken vergi borçları bulunuyor. Emlak vergisi borcunu ödemeyenlerin ise borçları çoğalıyor. 

Vergi affından yararlanmak isteyen mükellefler 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunabiliyor. 

Son gün yarın!

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor.  Yapılandırılan emlak vergisi borcu peşin ya da taksitli bir şekilde ödenebilecek. 

2018 yılında satışlardan yapılacak gelirlen için uygulanacak istisna bedeli 11 TL olarak belirlendi. Taksitli ödemelerin 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde gerçekleşecek ödemeler 2 ayda bir yapılacak.

 

Emlak vergisi yapılandırma dilekçesi 2018!


Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön