27 / 04 / 2024

Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Peki, emlak vergisi nerede ödenir? İşte emlak vergisi yatırma yerleri..



Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Vergi; Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Verginin ikinci taksitler için yatırma zamanı ise Kasım ayı olarak tespit ediliyor. 1 Kasım'da başlayacak olan emlak vergisi ödemeleri Aralık ayının başında sona erecek.


Vergi borcunu zamanında ödemeyen kimselere, vergi cezası uygulanıyor. Buna göre ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.


Emlak vergisi yatırma yerleri..

Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.



Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön