28 / 03 / 2024

Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015 ne zaman?



Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Kanuna göre, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusunu oluşturuyor.


Vergi mükellefi; Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Eğer; Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Vergide mükellefiyet, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015 ne zamandır?


Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015...

Emlak vergisinde beyanname verme süresi, taşınmaz malın satın alındığı senenin sonunda bitiyor. Örneğin, taşınmazı 2015 yılının Nisan ayında aldığınızı düşünelim. Vergi için beyannameyi 2015 Aralık sonuna kadar vermeniz gerekiyor. Vergi ödemeleriniz ise 2016 yılında başlıyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Emlak vergisi oranları ise şu şekilde;


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    



Emlak vergisi borç öğrenme 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön