23 / 04 / 2024

Emlak yatırımında tercih okula yakın evler! 

Emlak yatırımında tercih okula yakın evler! 

Birikimini emlak yatırımı yaparak değerlendirmek isteyenler düzenli kira geliri elde etmek için okullara yakın bölgelerdeki evleri tercih ediyorlar. 



Emlak yatırımı ile düzenli kira geliri elde etmek isteyenler okula yakın bölgeleri tercih ediyor. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, okula yakın ev aramaları arttı. Zingat'ın verilerine göre, kira getirisinden yararlanmak isteyen yatırımcılar okula yakın bölgelere yatırım yapıyor. Satın alınan evler kısa sürede kiracı buluyor. 

Kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise yakını ev satın alanların tercihi 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler oluyor. Bu konutlarda uzun süreli kiralama yapabiliyor ve böylece daha yüksek kira geliri elde edilmiş olunuyor. Üniversite yakını ev alan yatırımıcılar, 1+0,1+1 ve 2+1 eşyalı evlere yatırım yapıyor. Uygun fiyata alınan daireler üniversiteler açık olduğu 10 ay boyunca düzenli kira getirisi sağlıyor. Metrekare, oda sayısı, eşyalı olması gibi iç özellikler nedeniyle kiralama rakamları üniversiteye mesafelerine ve bulundukları bölgenin kiralık daire fiyat ortalamasına göre değişiyor.

Zingat Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Kayhan, okula yakın evlerin yıllar içerisinde değerine değer katacak bir emlak yatırımı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tüm bunlar okula yakın evlerin değerinin her yıl prim kazanmasını sağlıyor. Kiraya verme veya satışa çıkarma planında da bu işlemi kısa zamanda ve yüksek fiyattan gerçekleştirme şansı artıyor. Zingat Okullar sayfamızda binlerce eğitim kurumuyla ilgili bilgi sahibi olunabilirken, okul çevresindeki güncel satılık ve kiralık emlak ilanları da listelenebiliyor. Zingat Okullar, bu yönüyle okula yakın kiralık ve satılık evleri bulmanın en kısa, kolay ve hızlı yolu olarak değerlendirebilir."

 

İstanbul'da kiraların en ucuz olduğu ilçeler belli oldu!


Geri Dön