24 / 04 / 2024

Emlakçı ne iş yapar?

Emlakçı ne iş yapar?

Emlakçı ne iş yapar?: Emlakçı, emlak alım satımı, kiralaması gibi işlemlerle daha yoğun uğraşmakla beraber gayrimenkul konusunda pek çok işlemde aracılık yapar. Bunlar arasında, pazarlama,ipotek, kat irtifakı kurma gibi işlemler bulunuyor...




Emlakçı ne iş yapar?


Günümüzde emlakçılar emlak alım-satımı, kiralaması gibi işlerle daha yoğun uğraşmakla beraber pek çok çeşitli işlemlerede aracılık etmektedirler. Emlakçı ne iş yapar? sorusuna cevap olarak: Satış, Kiralama, Pazarlama, İpotek, Kat irtifakı kurma, Kat mülkiyeti kurma, ifraz ve tevhit, Trampa, Cins değişikliği, Hibe (bağışlama), Taksim (paylaşım), Tashih (düzeltme), Aplikasyon, Harita ve belediyelerden bölge imar planı çıkarma, Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi alma, Vergi muafiyeti belgesini alma, Veraset vergi dairelerinden ilişik kesme veya temiz kağıdı alma, Emlak beyannamesi düzenleme, Noterden satış vaadi sözleşmesi yapma, Kira akid sözleşmesi yapma işlemleri yer alıyor.


Günümüzde çoğunlukla ev-arsa alım-satımına ve kiralamasına aracılık etmektedirler.


Emlakçı, ev sahibi ile ev arayan insanların bir şekilde iletişime geçmesi için aracıdır. Bu görevi yerine getirirken bağ ımsız çalışamaz, belirli bir resmi kuruma bağlıdır. Emlakçılar odasına ya da bulunduğu ildeki ticaret odasına kaydını yaptırarak gerekli yetkileri alabilmektedirler. Bu sayede devlet gözetiminde, daha düzenli ve gelişmiş bir sektör halini yavaş yavaş almaktadır.



Emlak komisyonculuğu sözleşmesi!

Emlakçı komisyonu ne kadar?

Emlakçı nedir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön