23 / 04 / 2024

Emlakçığın çağa uygun olması için meslek odaları olmalı!

Emlakçığın çağa uygun olması için meslek odaları olmalı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Basın sözcüsü Hakan Sin, "Ülkemizde önemli bir meslek dalı olan hızla sayısı artan emlakçılık mesleğinin çağa uygun hale gelmesi için meslek odası olması kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur." dedi.



Yazılı bir açıklama yapan Kocaeli Emlakçılar Odası Basın sözcüsü Hakan Sin, “Bizler oda olarak her zaman kucaklayıcı ve birleştirici olmaya devam edeceğiz” dedi.


Sin’in açıklaması şöyle: “Büyüyen ve gelişen dünya da sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının değişim ve gelişime ayak uydurması şarttır. Bu nedenle ülkemizde önemli bir meslek dalı olan hızla sayısı artan emlakçılık mesleğimizin çağa uygun hale gelmesi için meslek odası olması yaşadığımız şehrimiz de kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur.


İLETİŞİM ÇAĞI

Günümüzde bu değişim teknolojinin de zorlamasıyla hız kesmeden ve fasılasız bir şekilde devam ederken, buna ayak uydurmak için kişisel beceri ve gayret göstermek gerekiyor. Aksi halde iletişim çağının hızla aktığı bu zaman da şartların arkasından yürüyerek yetişmek mümkün olmuyor. Bu şartlara isteseniz de ayak uyduramaz hale geliyorsunuz.


MESLEĞİN İHTİYACI

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, bir süredir ilimizde kuruluşu ile meşgul olduğumuz ve birkaç hafta önce resmen kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz, Kocaeli Emlakçılar Odası, bu sektörde hizmet veren bütün emlakçılar için kurulmuştur. Bu şehrin ve emlakçılık mesleğinin bu odaya ihtiyacı zarurettir.


HASSAS MESLEK KOLU 

Bu konu kişisel hırslara ve toplumsal kaprislere kurban edilemeyecek kadar hassas ve önemli mesleki konudur. Kültürel açıdan kendini geliştirememiş, hala eski teknoloji ve eski kafa ile meslek odalarına yaklaşan, kavga ve dövüş ile bir yere varacağını zanneden, söverek, karalayarak seçim zaferi elde edebileceğini düşünen, kendi aklından çok başkalarının yönlendirmesi ile hareket eden bazı insanlar tarafından geriye doğru çekilmeye ve çekişmeye alet edilmek istenmektedir.


PROVAKE EDİLİYOR

Şunu tüm meslektaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kocaeli Emlakçılar Odası Kocaeli’deki tüm emlakçılar için kurulmuştur. Ancak hiçbir bilgi sahibi olmadan, mesleki etik anlayışa uymayan bir üslupla, il dışından Kocaeli deki meslek adına yapıldığı iddia edilen organizasyona katılarak bu şehirdeki insanlara hakaret etmek, onları provake etmeye çalışmak hiç kimsenin haddine değildir, olmamalıdır. Kocaeli emlakçıları da buna asla izin vermemelidir. Bilinmelidir ki sektörümüz kısır çekişmelerle, gereksiz polemiklerle, gergin toplantılarla daha ileriye gidemez.


HAK ETMİYOR 

Kaldı ki İlimizde bu odanın kurulması yaklaşık altı ay zaman almıştır. Şu sıralar yasal süreci devam etmiş olup; bu uğurda işinden, evinden, istirahatından, maddi, manevi fedakârlık yaparak bu önemli hizmeti gerçekleştiren ekip toplum önünde hakaret ve saygısızlığı hak etmemektedir. Bu davranışı sergileyenleri kınıyoruz.


BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Bizler oda olarak her zaman kucaklayıcı ve birleştirici olmaya devam edeceğiz. Sakin sessiz ve bey efendiliğimizden taviz vermeden bu sektöre hizmet edebilme inadımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Kocaeli’de sektörümüzde hizmet eden meslektaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Mesleğimizin bu tür polemik ve diyaloglarla değil, meslek adına güzel işlerle kamu oyunda ses getirmesini temenni ediyoruz.”


Manşet Kocaeli


Geri Dön