29 / 03 / 2024

Emlakçılıktan başkan adaylığına giden yol!

Emlakçılıktan başkan adaylığına giden yol!

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında saatler kalan ABD seçimlerinin Cumhuriyetçi Başkan adayı Sayın Trump'ın cv'sinde emlakçı geçmişine dikkat çekerek emlakçılık mesleğini değerlendirdi ve önerilerde bulundu.



Bu kez Dünya başkanlığına, ABD başkanlığına giden yolda bir emlakçının başarısına dikkat çekmek istiyorum.


Bunu özellikle istiyorum çünkü ülkemizde hala yaptığı işten utanan, emlakçıyım demekten sıkılan, farklı tanımlamalarda bulunan arkadaşlar var.


Karşımızda emlakçıların idolü Donald Trump var. Aldıkları, sattıkları, inşaa ettikleti hatta Dünya çapında binalara verdiği soyadı ile para kazanan isim; TRUMP. 


Şimdi, Cumhuriyetcilerin adayı ve bir kaç gün sonra belkide Dünyaya yön verecek, ABD'yi yönetecek kişi.


Emlakçılığın beşiği ABD' de gayrimenkul alım satım işlemleri emlakçılar aracılığı ile yapılır. Amerika’da emlakçının sorumluluğu çok yüksek olduğundan dolayı  emlakçılar çok bilgili , tecrübeli  ve güvenilirdir. 


Türkiye'de yıllar önce kurulmaya başlanan emlakçılık alt yapısı ülkemize giren Amerikan emlak şirketlerinin sağladığı rekabet ile gelişmiş, derinlik ve haçim kazanmıştır.


Emlak komisyoncuları odalarının hassasiyetle üzerinde durduğu;


Site yetkilileri, kapıcılar ve her isteyenin emlak aracılığına soyunduğu ülkemizde gelinen durum ve işin vasıfsızlığı düşüncesi ne yazık ki sektörü olumsuz yönde etkilemektedir.


Meclisten yasaların çıkması beklenirken " emlak alım ve satımı " sadece emlakçı yetkisinde gerçekleşir ilavesi sektörün önünü açabilecektir. Bu gelişim, emlak sektöründe kayıt dışı ile mücadelede önemli adım teşkil edecektir.


Çeyrek asırdan beri emlağın içinde yer alıp; 1.el / proje pazarlama, satış, proje yönetim ve danışmanlık hizmetini Emlakchi marka değerim ile sürdürmekten her zaman onur ve mutluluk duydum. 


ABD seçimlerinde emlakçı hikayesinin sonu nasıl biter bilemem ancak; ülkemizde emlakçılığın hak ettiği noktaya gelmesi için herkesi mesleklerine sahip çıkmaya bir kez daha davet ediyorum. 


Bilge Özdemir

CEO - REDAC&EMLAKCHI 

REAL ESTATE CONSULTANT LTD.


Geri Dön