19 / 04 / 2024

Emlakta yabancıların yeni gözdesi Türkiye oldu!

Emlakta yabancıların yeni gözdesi Türkiye oldu!

Financial Reporter, yabancıların yurt dışında ev alma sıralamasında Türkiye’ nin ‘ yeni İspanya ’ olabileceğini yazdı. Site, talep nedeniyle fiyatların yüzde 12.5 arttığını belirtti...



Financial Reporter, yabancıların yurt dışında ev alma sıralamasında Türkiye’nin ‘yeni İspanya’ olabileceğini yazdı. Site, talep nedeniyle fiyatların yüzde 12.5 arttığını belirtti.


İngiltere’deki Financial Reporter haber sitesi, yabancıların yurt dışında ev satın alma sıralamasında Türkiye’nin ‘yeni İspanya’ olabileceğini yazdı. Site, yurt dışından gelen talepler nedeniyle Türkiye’de ortalama mülk fiyatlarının geçen yıl yüzde 12.5 arttığını duyurdu. Haberde dünyada emlak değeri açısından Dubai, Çin Hong Kong, Tayvan ve Endonezya’dan sonra 6. sırada olduğunun altı çizildi. Haberde 2014’te Fransa ve İspanya’nın mülk yatırımlarında dünya gazetelerinde yoğun olarak yer alabileceği ancak Türkiye’nin 2014’te bu konuda bu iki ülkeden daha dikkat çekici olabileceği üzerinde duruldu. Financial Reporter, yabancıların yurt dışında ev satın alma sıralamasında Türkiye’nin ‘yeni İspanya’ olarak adlandırılabileceğinin altını çizerek, bunun nedenleri arasında ise sağlıklı turizm sanayisini, ucuz ev fiyatlarını ve Türkiye’nin yabancıların ev alması konusunda popülaritesinin artmasını gösterdi. Düşük maliyetli lokasyon İstanbul’daki bir emlak danışmanlık şirketinin de bilgisine başvuran Financial Reporter, Türkiye’nin ekonomik büyümesini bu yıl beklentileri aştığını ve işsizlik oranındaki düşük seviyenin emlağa talebi hem Türkler hem de yabancılar açısından artırdığını yazdı. Özellikle yabancı emlak almak isteyenler için Türkiye’nin daha düşük maliyet etkili bir lokasyonu olduğun altını çizen Financial Reporter, menkul değerlerdeki artış nedeniyle de bir çok satın alma yapmak isteyenler yabancıların bu ülkeyi tercih etmek isteyebileceğini belirtti. Haberde, 2012’de yabancıların ülkede emlak alabilmesini kolaylaştıran düzenlemelerin yapılmasının da bu konuda etken olacağı ifade edildi. 


Star Gazetesi 


Geri Dön