28 / 03 / 2024

Emniyet açıkladı! Fatih Özer'in yakalanması an meselesi!

Emniyet açıkladı! Fatih Özer'in yakalanması an meselesi!

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in sistemleri kapatarak yurt dışına kaçmasıyla ilgili başladığı serüvende sona geliniyor. Emniyet Özer'in yakalanmasının an meselesi olduğunu ifade etti. 



Türkiye'de faaliyette bulunan kripto para piyasası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz hafta Türkiye'den kaçıp Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği öğrenildi. Thodex sistemini kapatarak yurt dışına kaçan Özer'in 400 bin mağdur ve 2 milyar dolarla kaçtığı ortaya çıktı.

 Emniyet açıkladı! Fatih Özer in yakalanması an meselesi!

CNN Türk İstihbarat Şef Yardımcısı Fulya Öztürk, konuyla ilgili haberde 70 kişi için gözaltı kararı verilerek 62'sinin adliyeye gönderilmesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldıklarını sözlerine ekledi.

Öztürk, 8 kişinin emniyetteki ifade sürecinin devam ettiğini ve emniyet yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre Özer'in yakalanması için çalışmalarda bulunulduğu ifade edildi.

 Emniyet açıkladı! Fatih Özer in yakalanması an meselesi!

Öztürk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: 
''Türk ekibi 5 kişiden oluşan 4 farklı ülkede araştırma yapan 4 teknik ekip kurulmuştu. Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’da aranıyor. O ülkelerin emniyet mensuplarıyla toplantı halindeler. Dün 4 ülkede de toplantı düzenlemişti. Emniyet kaynakları Fatih Özer’in bulunmasının an meselesi.

 Emniyet açıkladı! Fatih Özer in yakalanması an meselesi!

Soruşturma ve operasyon sürüyor. 62 kişi adliyeye sevk edilmişti ve 9 ilde 70 kişi gözaltına alınmıştı. Hakimliğe sevk edilen tüm şüpheliler adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 8 kişinin ise emniyetteki sorgusu ve işlemleri devam ediyor. Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. 11 kişi de firari durumda ve aranıyor. 400 bin mağdur ve 2 milyar dolarla Arnavutluk’un başkenti Tiran’a kaçtığı belirlenmişti. Hemen teknik ekip kurulmuştu. Türkiye’den heyet Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’ya gittiler. Interpol arıyor. Emniyet kaynakları iz sürüyor. Özer’in Türkiye’ye getirilmesi için polis ekipleri iz sürüyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon başlatılmıştı. Ortada 8 kişi var. CEO’nun kardeşleri gözaltında ifadeleri alınıyor.''

Uzmanından kripto uyarısı: Resmen el bombası, uzak durun!

Thodex vurgununda yeni gelişme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön