19 / 04 / 2024

Thodex vurgununda yeni gelişme!

Thodex vurgununda yeni gelişme!

400 bin kişiyi dolandırdığı iddiasının ardından Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’in yakalanmasının ardından kız kardeşi Serap Özer de yakalandı.



Sahibi olduğu kripto para borsası Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiasının ardından Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’in yakalanmasından sonra kız kardeşi Serap Özer de yakalandı. Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre; operasyon sonucunda gözaltı sayısı 69 olurken 11 kişinin arandığı öğrenildi. 

9 İLDE OPERASYON 

Thodex’le ilgili soruşturmada, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Faruk Fatih Özer’in de aralarında olduğu 80 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 9 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirerek 65 kişi gözaltına alındı. Arnavutluk’a kaçtığı öğrenilen Faruk Fatih Özer hakkında İnterpol Kırmızı Bülten çıkarmıştı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR 

Kripto para borsası Thodex'i işlemlere kapatarak, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı iddia edilen Faruk Fatih Özer'in yakalanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı ise 69 oldu.

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilmesiyle iadesi için girişimler yapıldı. Kripto para borsası Thodex'i işlemlere kapatarak, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı iddia edilen Faruk Fatih Özer'in yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Thodex vurgununda yeni gelişme!

'GÖRSENİZ DEĞİL PARA YATIRMAK ÇAY BİLE İÇMEZSİNİZ' 

Kripto para borsası şirketlerine teknolojik altyapı desteği sağlayan Arbitrai’nin CEO’su Ali Sermet Taşdöğen “Kurucuların bir çoğunu tanıyorum. Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz. Bir masa bir kasa şeklinde kuruldular. Eski bankerlerde olduğu gibi... 10-15 bin lirası olan şirketi kuruyor. Ne finansal gücü var ne teknolojik alt yapısı. Mali güçleri zayıf olduğu için yatırımcıların kripto parasını bozdurup kira, maaş gibi ödemeleri yapan var. Yine bu gelen para ile lüks otomobil alan da oldu yat alan da” ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ DE YAKALANMIŞTI 

İlk dalga operasyonundan sonra çalışmalarına devam eden polis, geçtiğimiz gün Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’i Pendik’te gizlendiği evde gözaltına aldı. Operasyonlarını sürdüren ekipler, dün sabah saatlerinde de kız kardeşi Serap Özer’i yine Pendik’te gözaltına aldı. Serap Özer’in, şirketin mali işlerinden sorumlu olduğu ifade ediliyor. Özer kardeşleri yakalayan ekipler soruşturma sonucunda aranması olan 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınanların sayısı 69’a çıkarken, 11 kişinin arandığı ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Türkiye’de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex’e ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, firmanın kurucusu olan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanmış ve böylece önceki gün 80 şüpheli için başlatılan operasyonda yakalananların sayısı 69’a yükselmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Thodex vurgununda yeni gelişme!

ÇEMBER DARALIYOR 

Arnavutluk'la Türkiye arasında tüm mekanizmalar devreye alındı. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon için 5'er kişinin oluşturduğu 4 teknik ekip kurdu. Bu ekipler Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya gönderildi.

Ayrıca Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yetkilliler ile Tiran’da yarın toplantı yapacak. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer’in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı.

KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEM 

Arnavutluk'un komşusu olan Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'da ilgili birimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Emniyet tarafından oluşturulan teknik ekiplerden 3'ü de bu ülkelere gitti.

15 BİN TL'YE HOME OFİS 

Özer’in 8 ay önce Maslak’ta bulunan bir plazada aylığı 15 bin TL’ye bir home ofis kiraladığı, işlerini bu ofisten gerçekleştirdiği öğrenildi. Aralarında milyonluk araçların da bulunduğu otomobilleri de rezidansın garajında bulunuyordu. Özer’in Arnavutluk’a kaçıp geride bıraktığı otomobillerinin kendi üzerine kayıtlı olmadıkları belirlendi.

COVİD-19 KAPMIŞ 

Yaklaşık 1 ay önce koronavirüs testi pozitif çıktığı öğrenilen Faruk Fatih Özer, kendisiyle aynı zamanda koronaya yakalanan başka bir şirketten ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada olduğu ortaya çıktı.

Thodex vurgununda yeni gelişme!

KIZ KARDEŞİ YAKALANDI 

Kripto para vurgunu hakkında 'Thodex' isimli şirkete yapılan soruşturmada Faruk Fatih Özer'in arandığı kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyon sonucunda Kocaeli'de yakalanıp gözaltına alındı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gece saatlerinde Pendik'te düzenlenen operasyon sonucunda Güven Özer gözaltına alınmıştı. Soruşturmada Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı verildiği kız kardeşi Serap Özer de İstanbul ve Kocaeli Emniyeti tarafından yapılan ortak operasyon sonucunda Kocaeli'de yakalanıp gözaltına alındı. Diğer taraftan soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 69'unun gözaltında olduğu ortaya çıktı. 11 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

KIZ KARDEŞ MALİ İŞLERDEN SORUMLU AĞABEY ORTAK İDDİASI 

Kız kardeş Serap Özer'in, Thodex kripto para şirketinin mali işler ve muhasebesinden sorumlu olarak görev aldığı, ağabey Güven Özer'in de, "Semroot" isimli dijital performans pazarlama ajansı ve kripto para şirketi 'Thodex'le resmi olmayan ortaklığı olduğu ortaya çıktı.

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69'a çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön