19 / 04 / 2024

Emre Aykar kimdir?

Emre Aykar kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili Emre Aykar, dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı olan Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.



Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar, 08.06.1946 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aykar, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştır. 


Emre Aykar, DEİK (Türk-Slovenya İş Konseyi), SEDEFED, UITP, İnşaat Mühendisleri Odası, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'ne üyedir.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili Emre Aykar, 2014 yılı aralık ayında dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı olan Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. Aykar’ın başkanlığı 2 yıl sürecek.


1974 yılında kurulan ve merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu'nun çatısı altında, aralannda Türkiye'nin de bulunduğu 63 ülkeyi temsil eden 4 bölgesel federasyon yer alıyor. 


Geri Dön