29 / 03 / 2024

En az 4 milyon emekliye son dakika zam müjdesi! Zamlı maaşlar işte tam da bu tarihte hesaplara yatacak! Hemen bakın!

En az 4 milyon emekliye son dakika zam müjdesi! Zamlı maaşlar işte tam da bu tarihte hesaplara yatacak! Hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasına yönelik açıklamasından sonra milyonlarca emekli de zamlı maaşların ne zaman yatacağını merak ediyor. Peki zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? 



ALTERNATİFLERE GÖRE RAKAMLAR 

Söz konusu düzenlemenin rakamsal verileri henüz net değil. Ocak'ta en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liraya çıkarılması görüşmeleri esnasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bazı rakamlar da açıklanmıştı. Verilen detaylara göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sorular üzerine alternatif artışların kaç kişiyi etkileyeceği bilgisini paylaşırken, “En düşük emekli aylığının 5 bin 500 Türk Lirası olması, 2 milyon 721 bin 270 kişiyi etkileyecek. Eğer 4 bin 500 Türk Lirası olsaydı 1 milyon 192 bin 186 kişi, 5 bin Türk Lirası olsaydı 1 milyon 917 bin 254 kişi faydalanacaktı. 6 bin Türk Lirası olursa 1 milyon kişi eklenecek. Maliyeti de yıllık 36.6 milyar Türk Lirası olacak” demişti. Söz konusu bu hesaplamayla en düşük emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarılmasından en az 4 milyon kişinin faydalanacağı belirtiliyor. Söz konusu bu artışla işçi ve memur emeklilerinin en düşük ücretleri arasındaki fark da azalmış olacak.

En az 4 milyon emekliye son dakika zam müjdesi! Zamlı maaşlar işte tam da bu tarihte hesaplara yatacak! Hemen bakın!

Daha önce gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında en düşük emekli aylıklarındaki artış “Hazine yardımı” olarak yapılıyor. Kök ücretler ise artmıyor. Eğer yapılan ödemeler toplamı dosya bazında açıklanan en düşük emekli aylığından az ise, aradaki bu fark da Hazine’den tahsil ediliyor. Bu sebeple kök ücretlere her sene enflasyon kadar yapılan artış aylığı 7 bin 500 Türk Lirası'nın üstüne çıkarana kadar, bu ücretlere yeni bir artış da yapılmayacak. Bu durumun istisnası da yeni bir yasal düzenleme yapılması şeklinde olacak.


EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ HAFTAYA MECLİS’E GELİYOR

Aktarılan son dakika detaylarına göre, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu emekliye zam düzenlemesinin Meclis gündemine geleceğini belirterek, AK Parti olarak konuyla ilgili ön çalışma yaptıklarını söyledi. Ayrıca Muhammed Emin Akbaşoğlu önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ettiklerini de kaydetti. 

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği zamlı maaşlarının Nisan ayında hesaplara yatması bekleniyor. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTACAK MI? 

Yine paylaşılan detaylara göre, emeklilere bayramlarda ödenen ve 1.100 TL’ye çıkarılan emekli ikramiyelerinin de artırılması için beklentisi oluştu. Fakat henüz bu konuda somutlaşan bir rakam yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün en düşük emekli maaşına artış çalışmalara değinirken, bayram ikramiyeleriyle ilgili de “müjde” verilebileceğini duyurmuştu.

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar Nisan ayının 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar Nisan ayının 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar Nisan ayının 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar Nisan ayının 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar Nisan ayının 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar Nisan ayının 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar Nisan ayının 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar Nisan ayının 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar Nisan ayının 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar Nisan ayının 26'sında yapılıyor.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli!

Gram altını olanlar aman dikkat! İslam Memiş peş peşe açıkladı, 5 saatte 20 lira birden fark etti!

Aile Destek Programıyla hesaplara peş peşe 1.100 ve 1.250 lira yatırıldı! Mart 2023 paralarını sakın kaçırmayın!


Geri Dön