25 / 04 / 2024

En çok işçi ölümü inşaat ve tarım sektöründe!

En çok işçi ölümü inşaat ve tarım sektöründe!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin Kasım ayı iş kazaları raporuna göre, geçtiğimiz ay en az 123 işçi iş kazasında yaşamını kaybetti. Yaşanan iş kazaları inşaat, tarım, belediye, ticaret/eğitim ve taşımacılık işkollarında yoğunlaştı...



İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin Kasım ayı iş cinayetleri raprouna göre, geçtiğimiz ay en az 123 işçi iş kazasında yaşamını kaybetti.İSİG Meclisi'nin raporuna göre, ay boyunca yaşanan iş kazaları inşaat, tarım, belediye, ticaret/eğitim ve taşımacılık işkollarında yoğunlaştı. En çok işçi ölümü, 32 ölümle inşaat, yol işkolunda yaşandı.İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi olarak yazılı, görsel, dijital basından takip edebildiği, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ve işçiler, işçi yakınlarının bildirimleri ışığında hazırladığı rapora göre Kasım ayında en az 123 işçi yaşamını yitirdi.


2014 yılının 11 ayında iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin sayısı ise bin 723'e yükseldi. Kasım ayında ölenler arasında 12 kadın işçi, bir çocuk işçi 3 de göçmen işçi bulunuyor. Ölümlerin büyük bir kısmı "yüksekten düşme" nedeniyle gerçekleşti.


Kasım ayında en çok işçi ölümü inşaat sektöründe yaşandı, 32 işçi yaşamını yitirdi. İnşaat iş kolunu, tarım ve orman işkolu takip etti.  İş güvenliği danışmanlık şirketi DETAM'ın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Oğur,en çok iş kazası görülen ülkeler sıralamasında Türkiye'nin 3. sırada olduğunu belirterek, yasal mevzuattaki eksikliklere dikkati çekti.Türkiye'de en fazla istihdamın inşaat ve gayrimenkul sektöründe olduğunu belirten Oğur, en fazla iş kazasının da bu sektörde meydana geldiğini söyledi.


 

Yeni Çağ


Geri Dön