25 / 04 / 2024

En çok metroya yakın evler tercih edildi!

En çok metroya yakın evler tercih edildi!

Yapılan araştırmaya göre metroya yakın olan konutlar daha çok tercih ediliyor. Satılık daire arama oranı yüzde 55'den yüzde 60'a kadar çıktı.



Emlakjet Eylül analizini yayınladı. Analize göre; satılık daire arama oranı yüzde 55'den yüzde 60'a çıktı. Metroya yakın olan konutlar tercih nedeni oldu. Yapılan analiz, hem Y kuşağının hem çalışanların kullandığı toplu ulaşım araçlarından metroya yakınlığın ne kadar etkin bir kriter olduğunu bir kez daha gösterdi.


Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, "Eylül ayında gözlemlediğimiz veriler, ulaşım kriterinin proje seçimindeki önemini bir kere daha ortaya koydu. Emlakjet’in Eylül verilerine göre, son dönemde metronun da etkisiyle online arama oranı artan bölgeler arasında sırayla Bahçeşehir Ispartakule, Gaziosmanpaşa ve Florya öne çıktı" şeklinde konuştu.


İhalesi yapılan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek. Gizem Moral Kunter, "Bahçeşehir’in içinden geçecek olan metro, İkitelli hattının devamı olarak gelecek. Mahmutbey gişelerinden sonraki ilk çıkış olan Başakşehir’de özellikle TEM’den ilk çıkış noktası olan Ispartakule, bugün binlerce konutun yer aldığı dev bir merkez. Bahçeşehir girişindeki ana yolun gişe çıkışındaki Ispartakule ile birleştirilmesiyle arada kalan geniş araziye birbiri ardına proje inşa edilecek. Yeni projeler ve gelecek olan metro hattıyla beraber bölgenin en az yüzde 30 değer kazanması bekleniyor" açıklamalarında bulundu. 

Son dönemde yeni projelerin odağı Bahçekent

Hadımköy’e 5 dakika, Arnavutköy’deki yeni havaalanına da 10 dakika mesafede bulunan Bahçekent,Bahçeşehir’in hemen yanında bulunuyor. Bahçekent'te satılık konut arama oranı yüzde 14 arttı.


Gaziosmanpaşa 3 yeni metro hattıyla hareketlendi

Kunter, Gaziosmanpaşa'nın gelecekte hem E-5 karayolu ve TEM otoyolu ile bağlantı noktası olması hem de verimli alanları ile proje alanı halini alacağını söyledi. 

 


Geri Dön