26 / 04 / 2024

Metroya yakın olan evler tercih ediliyor!

Metroya yakın olan evler tercih ediliyor!

Yapılan araştırmalara göre ev arayanların en çok ulaşımı kolay olan ilçeleri tercih ettiği açıklandı. Metroya yakın olan evler hızla satılıyor.



Güneş Gazetesi yazarlarından Yunus Çağlar bugünkü köşesinde ''metroya yakınsa hızlı satılıyor'' başlıklı yazısını yayınladı. 

 

Gayrimenkulde kampanya dönemine girilmesi, online konut aramalarına da yansıdı. Verilere göre satılık daire arama oranı %55’den %80’e yükseldi.  Analizler, metroya yakınlığın konut seçiminde etkin bir kriter olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 

‘Kışın fiyatlar düşer’ ümidiyle konut hayalini kışa erteleyen vatandaşlar, eylülde harekete geçti. Bu ay online konut aramalarında artış yaşandı. Başakşehir’den Kartal Soğanlık’a, Halkalı’dan Sancaktepe’ye kadar İstanbul’da bugün pek çok lokasyonda “seçim kriteri” metro başta olmak üzere “toplu ulaşım imkanlarına yakınlık” oldu.  Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter’in verdiği bilgilere göre, son dönemde metronun da etkisiyle online arama oranı artan bölgeler arasında sırayla Bahçeşehir Ispartakule, Gaziosmanpaşa ve Florya öne çıktı. Bahçeşehir, ‘içinden geçecek metro’ ile zirveye oturdu.

 

YÜZDE 30 DEĞERLENECEK
İhalesi 11 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosu Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek. Bahçeşehir’in içinden geçecek olan metro ise İkitelli hattının devamı olarak gelecek. Yeni projeler ve gelecek olan metro hattıyla beraber bölgenin en az % 30 değer kazanması bekleniyor. 

 

Ulaşımda gözde olan bölgelerde fiyatlar ne kadar?
Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com verilerine göre, Florya’yı çevreleyen Bakırköy ve Küçükçekmece, Bahçeşehir-Ispartakule ve Avcılar kesişim alanıyla Gaziosmanpaşa’daki fiyat düzeyleri şöyle:

 

BAHÇEKENT ZiRVEDE
Bahçeşehir’in hemen yanında bulunan ve bir ucuyla Hadımköy’e 5 dakika, Arnavutköy’deki yeni havaalanına da 10 dakika mesafede olan Bahçekent de eylülde online aramalarında yükselen bir bölge. Verilere göre Bahçekent’te satılık konut arama oranı % 14 arttı. Emlak Konut GYO işbirliğiyle ekim sonuna kadar, % 5 peşinatlı, taksitlerin 2019’da ödeneceği özel kampanyaların yürütüldüğü projelerin bir kısmı da burada yer alıyor. Ayrıca, 2019 yılında Bahçeşehir’e uzanacak olan metro hattıyla bölgenin trafik problemi çözülecek. Bu nedenle Bahçekent’te şimdiden 20 ayrı konut projesi yükseliyor. Projesine göre değişen fiyatlarda 2+1 dairelerde minimum satış fiyatı 360.000 TL’den başlıyor. Kiralık daireler 2+1 daireler için ortalama 1.000 TL, 3+1 daireler için 1.150 TL.

 


Geri Dön