28 / 03 / 2024

istanbul metro projelerinde son durum

istanbul metro projelerinde son durum

Yapılan araştırmalara göre ev arayanların en çok ulaşımı kolay olan ilçeleri tercih ettiği açıklandı. Metroya yakın olan evler hızla satılıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son durum!

İstanbul genelinde konut projelerine hız veren KİPTAŞ projelerinde son durum ne? İşte KİPTAŞ projelerinde son durum...

İstanbul'a 2 yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devam etmekte olan 5 farklı metro projesiyle İstanbullulara daha rahat bir seyahat sunmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Toplam 91 kilometrelik 5 projenin yapımı devam ederken, 9 kilometrelik 2 projeye de start verilmesi için gün sayılıyor...

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

KİPTAŞ İstanbul projelerinde son durum ne?

İstanbul genelinde konut projelerini hızlandıran KİPTAŞ projelerinde son durum ne? İşte KİPTAŞ projelerinde son durum...

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!

İstanbul’un kangrene dönen trafik düğümünün çözüme kavuşturulması için en büyük atılım, ulaşım alanında gerçekleştirildi ve önceki yönetimin durdurduğu ya da hiç başlamadığı 10 hatta birden raylı sistem inşaatlarına start verildi.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

istanbul metro projelerinde son durum Haberi

istanbul metro projelerinde son durum

Güneş Gazetesi yazarlarından Yunus Çağlar bugünkü köşesinde ''metroya yakınsa hızlı satılıyor'' başlıklı yazısını yayınladı. 

Gayrimenkulde kampanya dönemine girilmesi, online konut aramalarına da yansıdı. Verilere göre satılık daire arama oranı %55’den %80’e yükseldi.  Analizler, metroya yakınlığın konut seçiminde etkin bir kriter olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

‘Kışın fiyatlar düşer’ ümidiyle konut hayalini kışa erteleyen vatandaşlar, eylülde harekete geçti. Bu ay online konut aramalarında artış yaşandı. Başakşehir’den Kartal Soğanlık’a, Halkalı’dan Sancaktepe’ye kadar İstanbul’da bugün pek çok lokasyonda “seçim kriteri” metro başta olmak üzere “toplu ulaşım imkanlarına yakınlık” oldu.  Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter’in verdiği bilgilere göre, son dönemde metronun da etkisiyle online arama oranı artan bölgeler arasında sırayla Bahçeşehir Ispartakule, Gaziosmanpaşa ve Florya öne çıktı. Bahçeşehir, ‘içinden geçecek metro’ ile zirveye...