25 / 04 / 2024

İstanbul'da 7 metro hattında çalışmalar hızlandı!

İstanbul'da 7 metro hattında çalışmalar hızlandı!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelen  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale ziyareti öncesinde Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet etti, Bakanlığın projelerine yönelik soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; son 19 senede Türkiye'nin ulaştırmada büyük işler yaptığını ifade eden Karaismailoğlu, bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 450 kilometreye çıkardıklarını, böylece vatandaşın konforunu artırarak, kazaların ve can kayıplarının önüne geçildiğini anlattı.

İstanbul da 7 metro hattında çalışmalar hızlandı!

Karaismailoğlu, demir yollarında sinyalizasyon sistemlerinin yerlileştirilmesine ilişkin olarak, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının en önemli özelliğinden birisinin yerli sinyalizasyon sistemlerinin kullanılması olduğunu dile getirdi. 

"İstanbul’da 7 metro hattında çalışmalar devam ediyor"

Karaismailoğlu, İstanbul'da 7 metro hattında çalışmalarını yürüttüklerini dile getirerek, Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi, Halkalı-Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı, Kazlıçeşme-Sirkeci hattı, Altunizade-Çamlıca Hattı ve Kadıköy-Kartal Hattı'nda Sabiha Gökçen bağlantısı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Söz konusu yatırımların maliyetinin yaklaşık 60 milyar lira olduğunu belirten Karaismailoğlu, "Bunları da önümüzdeki aylarda bir bir açmaya başlayacağız. 2023 yılında da bu 7 hat ve 103 kilometrenin tamamını bitirme hedefimiz var." dedi.

İstanbul da 7 metro hattında çalışmalar hızlandı!

Ulaşımda tek kartla bütün Türkiye’de toplu taşıma kullanmak için çıkartılmış Türkiyekart'a İstanbulkart'ın entegre olmasıyla ilgili de görüşmelerin sürdüğünü aktaran Karaismailoğlu, "İnşallah vatandaşlarımız çok daha konforlu bir şekilde ödemesini yapıp seyahat edebilecekler." dedi.

İstanbul'daki 2 yeni metro hattında çalışmalar başladı!


Geri Dön