25 / 04 / 2024

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son durum ne?

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son durum ne?

Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım sağlamak için inşa edilen metronun Gayrettepe durağında çalışmalara başlanıyor.



Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Peki, yeni hat nereden geçecek? Projede son durum ne? Metro hattı ne zaman açılacak? Hatlar arasında yolculuk süreleri ne kadar? Bütün soruların cevapları haberimizde yer alıyor...

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştırmak için inşa edilen metro hattında sona yaklaşıldı. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattı açılış için gün sayıyor. 

Toplam 37,10 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek. Metro ile saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabilecek.

Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık sağlayacak Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2019'da, Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2020 yılında açılması planlanıyor. 

Gayrettepe durağında çalışmalar başlıyor

Yeni Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştıracak metro hattı projesinde Gayrettepe şantiye alanı TAT Towers’ın önündeki otopark alanında kuruldu. Durak için çalışmalara başlanıyor.

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı durakları

1. Gayrettepe
2. Kağıthane
3. Hasdal
4. Kemerburgaz
5. Göktürk
6. İhsaniye
7. Yeni Havalimanı 1
8. Yeni Havalimanı 2
9. Yeni Havalimanı 3

 

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı nda son durum ne?


Hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe İstasyonu’nda Metrobüs ve Şişhane - Taksim - 4.Levent - Hacıosman Metro Hattı ile Kağıthane İstasyonun’da Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile entegre olacak.

 

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı nda son durum ne?


Yolculuk süreleri ne kadar?

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı ile; 

- Yeni Havalimanı 3 - Gayrettepe 26 dakika 
- Gayrettepe - Kemerburgaz 22 dakika 
- Kemerburgaz - Kağıthane Meydan 47 dakika


Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön