28 / 03 / 2024

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

Emekli maaşlarına yapılacak zam 2023 Ocak ayı başında kesinleşecek. Temmuz zammı sonrası ilk 4 aylık enflasyon artış oranı da netleşti. Emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı sinyali geldi. İşte son durum…



Emekli maaşlarına yapılacak zam 3 Ocak'ta netleşecek. Bu tarihte Aralık ayı enflasyon oranı açıklanmış olacak. Böylelikle de SSK, Bağ-Kur ve Memur emekli maaşlarına yapılacak zamlar da netleşecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli maaş zammına enflasyon farkına ek olarak refah payı da ekleneceği sinyali gelmişti.

4 AYLIK ENFLASYON BELLİ OLDU

4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucunda, memur ve memur emeklileri için yüzde 10.45 enflasyon artış oranı kesinleşmiş oldu.

Kasım ve Aralık ayı zam farklarının netleşmesi ile birlikte emekli maaş zamları da netleşmiş olacak. Bununla birlikte haziran ayı sonrası 4 ayın farkları toplandığında yüzde 10.45'lik zam belli olmuş oldu.

YIL SONU ENFLASYONU YÜZDE 65.2 TAHMİN EDİLİYOR

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı itibarıyla tüketici fiyat endeksinin yıllık yüzde 85.51, on aylık dönemde ise yüzde 57.80 oranında arttığını duyurdu. Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda ise 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65.2 şeklinde belirlenmişti.

 

 


Geri Dön